Oracle och företaget karusellen

Jag slogs på Oracle Openworld idag av hur liknande deras nya privata moln fokus meddelanden är att Apples senaste slutna Ecosphere framgångar. Som Apple, Oracle har en djup historia i skapandet av top of the line, hög kvalitet hårdvara som driver sin egen operativsystem och stack. Apples senaste flammande globala ära har varit spektakulära och bildade en stor del av format grunderna för den ofta missförstådda och hype ridit ökningen av fri sociala nätverk mellan individer.

Där Apple har historiskt sett haft en fanatiskt trogna fans som nyligen har vuxit till den globala recessionen lyxvaror massmarknad måste ha, Oracle har en mycket förefaller vara mer varierande relation med tidigare användare. Du kan göra en stark fall att ökningen av cloud computing var en direkt följd av företagets inlåsning i frustration, tillsammans med licens och underhåll kontraktsförhandlingar smärta.

För ett par veckor sedan Salesforce målade centrum av San Francisco moln blå: denna vecka mycket större Oracle närvaro – som skickligt blöder över i CNBC levande nätverk finansiella tv på plats – har förvandlade staden röd. Det enda konstanta är barnens karusell inbäddat på den västra sidan av Moscone Center, som hi tech företag emulerar ofta som trender kommer och går.

Enligt ordboken Oracle innebär ett yttrande, ofta tvetydiga eller oklara, ges av en präst eller prästinna vid en helgedom som svar på en gud för en undersökning. Motsatsen var sant i går kväll och i dag som olika Oracle chefer skarpt ledade varför världen bör få på nya karusellen, som är mycket snabbare och har mycket mer kapacitet än den gamla.

Den hopplöst mjukt fokus ordet molnet “betyder i själva verket en bakom brandväggen privat” molnet “i Oracle talar – men idén om” bakom brandväggen “betyder inte nödvändigtvis inlands, på plats längre i vårt anslutna ord. Världen är så nätverks nu Oracle djupa engagemang från servrar till den sofistikerade Fusion app skiktet och jackbara databaser betyder något mycket annorlunda än hur företaget världen kände ett par år sedan. I vilken grad du använder publika Internet för att flytta data som behövs kan fint kalibrerade med någon säkerhet, styrning och efterlevnad frågor under lås och bom i din “privata” världen.

Den större frågan är om det fortfarande aptiten för en Apple-stil stängt Oracle ekosfär i det rådande klimatet av utility computing. Ju större, snabbare, bättre meddelande runt hårdvara meddelanden Oracle – 100x snabbare, 20x bredare etc – kan vara en plats för en handfull jätteaffärsenheter som behöver kritan kolossala mängder stora uppgifter, men de är säkert en minoritet. Det känns på något sätt som en anakronism för era vi är på väg in, liksom vissa slutet av den industriella revolutionen tillkännagivandet av en gigantisk statisk ångmaskin vid en tidpunkt då Trevithicks bara hade listat ut hur man gör steam powered lok driva sig runt på räls.

Vi måste ju vara på väg in i slutet av Larry Ellison karriär kör Oracle. Hans nära vän Steve Jobs definierade Apples ljusaste perioderna, men Apple har utan tvekan nu kulminerat, förlora ånga runt operativsystem och programvara. Medan gårdagens meddelanden om i minnet big data knaprande måste ha varit en orsak till oro på SAP, jag har en känsla av att den monolitiska företaget eran närmar sig sitt slut.

För att vara rättvis vi har inte haft några applikationsmeddelanden ännu, så kanske det blir tvingande skäl för hela Exadata heft och muskler som är meningsfullt för kontanter spänns företag, men “ta vad du behöver, månad för månad” affärslogik Software as a service passar våra ekonomiska tider av goda skäl. Apple-fans kan stå inline för övernattning personliga digitala enheter, men kommer företagen svimma över dessa senaste och bästa Oracle erbjudanden trots tidigare friktioner i deras relation under licens- och underhålls överraskningar?

~ Video: 1906 jordbävning era karusell för närvarande finns på Yerba Buena Center, San Francisco

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport