Försäkringsgivare Tower gör $ 45.000.000 programvara nedskrivning

Nya Zeeland allmänna försäkrings Tower bokat en försämring av sin programvara på NZ $ 44,9 milllion i räkenskapsåret 2013, effektivt att skriva av delar av en helt ny kärna IT-system.

Tower årsredovisning 2013 (pdf) avslöjar att nedskrivningen minskade nettoresultatet av NZ $ 31.300.000 efter skatt efter försäljningen av bolagets livförsäkrings, investeringar och sjukförsäkring företag förra året tvingade att omvärdera sina mjukvarutillgångar.

“Det har varit en ny bedömning av de IT-system som krävs går framåt, med hänsyn till betydligt mindre storleken på verksamheten, med en ökad nedskrivning ingår i den andra halvan,” säger rapporten.

Förvaltning har granskat redovisade värdet av immateriella tillgångar i ljuset av de senaste försäljning av affärsverksamheter. Efter denna översyn har en nedskrivning av $ 44.900.000 (32.300.000 $ efter skatt) registrerats mot det redovisade värdet av immateriella tillgångar – mjukvara.

Denna nedskrivning har kostnadsförts 30 september 2013 resultat minskar vinsten från avvecklade grupper verksamhet / avfallshantering.

Torn hade genomfört en ny kärna IT-system från Target Harlosh, eftersom bytt namn till Target, över sin verksamhet.

En talesman sade att utbyggnaden kommer att fortsätta i den allmänna försäkringsrörelsen Tower har behållit.

Systemet är levande och närvarande administrera vår Fintel produktutbud “, den talesman sade.” Nästa fas är att migrera Tower direkta kundbas på denna plattform och vi räknar med att detta skall ske senare i år.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Tower sålde sin sjukförsäkring verksamhet i slutet av 2012 för $ 102.000.000 till Australien NIB sin investering arm till Fisher fonderna för $ 79.000.000 i februari och dess livförsäkringsverksamheten i maj till Fidelity Life för NZ $ 189.000.000.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september