Google att sälja en märkestablett – Android spel-växlare?

The Wall Street Journal rapporterade torsdag att Google kommer att börja sälja co-branded Android tabletter, försöker bromsa Apples massiva marknadsandel tillväxt med nya iPad och ett reducerat pris iPad. I stället för att komma in i OEM-spel, är Google förväntas arbeta med befintliga Android Tablet beslutsfattare att marknadsföra Google tabletter genom en onlinebutik och traditionella tegel och murbruk butiker. Men kommer det att vara tillräckligt för att ändra allmänhetens uppfattning och få folk att börja köpa Android-tabletter i stället för iPads?

Naysayers har varit snabba att påpeka stort misslyckande av Googles inledande ansträngningar för att sälja sin Nexus One smartphone direkt till konsumenterna och som Jason Perlow konstaterade nyligen med deras mest uppmärksammade enheter (inklusive dem från snart kommer att vara dotterbolag Motorola) lider av fragmentering, bloatware och eländiga uppdatera poster. Hur kommer Google-märkta enheter (enligt uppgift från Asus och Samsung) säljs direkt av Google och i detaljhandelskanaler (ofta intill Apple-enheter) lösa detta problem som verkar vara inneboende i Android?

Enligt WSJ artikeln

Google anser den nuvarande modellen för att sälja tabletter bryts, sade folk bekanta med sin strategi. Google har sett som mobiloperatörer, som hjälpte Android bli nr 1 mobila operativsystem för smartphones, har kämpat för att replikera att framgång med tabletter …

Men den här gången, Google kommer inte att behöva oroa sig för parning med mobiloperatörer, eftersom tabletterna används främst med WiFi-anslutningar i människors hem.

Artikeln citerade också vad som kan vara en mer effektiv strategi (en som har fungerat för Amazon med sin Kindle Fire tablett): subventionera kostnaden för sålda under Googles varumärke hårdvara. Google kommer också att ha möjlighet att kraftigt marknadsföra tabletterna och dra nytta av sitt stora räckvidd på nätet och på senare tid, i traditionella medier, för att fånga upp potentiella kunder och utbilda marknaden om värdet av Android tabletter. Tyvärr har många kunder och mer än ett fåtal analytiker är skeptiska om Android har något värde alls i tablettutrymmet.

Jag har argumenterat för en tid som Android slutligen vinner tablett krig, åtminstone i fråga om marknadsandelar. Googles förmåga att marknadsföra direkt till konsumenterna, men är tveksam i bästa fall. Om det kommer att hålla nya kunder från att bara försumliga till iPads, då blir det potentialen för differentiering och marknadssegmentering från Android och många OEM-företag som gör det (precis som det har i smartphone krig), vann Google onlinebutik ” t exakt slå marknaden upp och ner.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet