Google bygger en smartphone för att konkurrera med iPhone, hävdar rapporten

Googles Nexus 5X och 6P

Google har redan en ganska fast grepp över sina Android-drivna Nexus smartphones, men enligt en rapport från The Telegraph, icke namngivna källor på mobiloperatörer hävdar att företaget vill ännu hårdare kontroller och planerar att släppa “en Google-märkta telefon” som kommer att anlända “vid slutet av året.

Enligt rapporten, kommer detta att Google att “ta mer kontroll över konstruktion, tillverkning och programvara” och gör det möjligt att bättre konkurrera med Apple och iPhone.

Det skulle också “tillåta Google att styra programmet, säkra framtiden för tjänster som Googles sökmotor och Google Play App Store som körs på den.”

Och det är här att rapporten börjar kännas tveksamt, eftersom medan Google kontrakt ut tillverkningen av sina Nexus telefoner till företag som Huawei, LG, HTC, Motorola, och Asus, inte på något sätt innebär att minska Googles kontroll över hårdvara eller mjukvara .

Dessutom känns det 2016 schemat aggressiv, och utesluter den här handen är baserad på Googles Project Ara.

Men vad det skulle kunna signalera är Googles önskan att släppa en telefon som var uppbyggd kring en egen, stängd källkod version av Android. Eftersom många av Androids elände härrör från det faktum att Android är öppen källkod, inte bara skulle en ny handenhet drivs av sitt eget operativsystem eliminera alla dessa frågor, men det skulle också innebära att mobiltelefonen var särskiljas från alla andra Android-enheter på marknaden.

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet

En hel del av vad Apple gör är “användar fientlig och dum” – och vi har bara oss själva att skylla, här är hur mycket det kostar att ta ut en smartphone för ett år, $ 199 2-in-1s kan utgöra ett hot mot både Chromebook och PC-industrin, bör du koppla din smartphone laddaren när den inte används,? Ja, du kan bygga din egen smartphone

Utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, säkerhet, Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet