Google Chromebit lovar billigast, chokladkaka stora alternativ för studenter, lärare

Googles Chrome -flavored hårdvara portfölj fortsätter att växa med ytterligare något dolt men mycket välsmakande alternativ för företagsanvändare finns i överflöd.

Försäljningen av Googles Chromebooks till företag kunde slå åtta miljoner per år 2018, enligt Gartner.

Bland uppsjö av nya Chromebook och Chrome OS-uppdatering är den nya Chromebit, ett USB-minne-storlek (eller som Google beskrivs “mindre än en chokladkaka”) pinne gjord av Asus.

Något Chromecast-möter-Mac Mini, är den lilla enheten faktiskt en fullfjädrad Chrome OS-dator som kan anslutas till en skärm via HDMI. Användarna kan sedan koppla upp kringutrustning (dvs mus, tangentbord, etc.) via USB eller Bluetooth.

Kromad hårdvara redan tog på en mer avgörande fokus för företaget ungefär ett år sedan genom videokonferenser på Chromebox, fusing två av Googles mest samarbetsvänliga produkter: Google+ Hangouts och Google Apps.

Att evolutionen till Chromebox för möten i princip förhöjda Hangouts till nästa nivå, hoppa tillbaka från “tillräckligt bra” telepresence till en förenklad men en högre kvalitet, out-of-the-box virtuella konferensrummet.

Som datorer i allmänhet fortsätter att finna sin väg (eller inte) i den nya mobil första datorvärlden har Chromebooks alla men fast i en sweet spot som betjänar skolor och företag.

Från och med juli förra året, skröt Mountain View, Kalifornien-huvudkontor bolag det hade sålt mer än en miljon Chromebook-enheter till skolor föregående kvartal.

Bortsett från de bärbara formfaktorer, har Chromebook antas i skolor utan tvekan har inlett längs tack vare fynd prislappar, som omfattar förvaltning och support. IT-avdelningar har möjlighet att hantera någonstans mellan 10 till 10 tusen enheter över skol campus, distrikt eller regioner.

Innan idag, ingångspunkten var $ 249. Google högg denna kurs till $ 149 med tisdagens införandet av Haier Chromebook 11 och Hisense Chromebook, både lovande “hela dagen batteritid” och byggd speciellt med elever och lärare i åtanke. Båda modellerna finns för förbeställa nu via Amazon och Walmart.

Cyrus Mistry, bly produktchef för Chromebooks for Education laget, belägen i ett blogginlägg att den lägre ingångspunkten på $ 149 kommer att “få Chromebook i händerna på 33 procent fler studenter än någonsin tidigare på samma budget.”

Google staplade också däck med den nya Asus Chromebook Flip, en ll-metall cabriolet med en pekskärm – helt väger mindre än två pounds när det fartyg under våren för $ 249.

Med förväntningarna på dessa områden som redan fastställts på väg in i det nya året, har Google redan drivit ett antal nya versioner för att tjäna studenter och lärare både.

I februari Dell rullade ut sin nya sortimentet av mobila utbildningsutbud, som leds av en ny version av sin robusta Chromebook 11.

Acer följt mars med sin nya, heftier Chromebook 15, ståta med en 15,6-tums skärm och lova upp till nio timmars batteritid. Det är på toppen av två andra studentinriktade modeller Acer redan travade ut i januari.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Specifika priser och tillgänglighet för Chromebit har inte avslöjats ännu.

Dock är Chromebit lovade att släppa senare i år för mindre än $ 100, vilket skulle göra för kanske den mest revolutionerande dator alternativet slog till skolor någonsin.

För en närmare titt på Googles nya Chromebook portfölj, kolla in promo klippet nedan

Bilder via Google

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus