Google lanserar ännu ett verktyg för att få SMB nätet

Google har meddelat den globala lanseringen av Google My Business som “nästa evolution” av befintliga produkter, Google Places för företag och sidor på Google+ Dashboard.

Google My Business är en kostnadsfri tjänst för att ge företagare möjlighet listan sin verksamhet information om Search, Maps och Google+, inklusive adress, telefonnummer och öppettider, liksom bilder.

Enligt Rich Flanagan, Google Australien chef för små och medelstora företag marknadsföring, en online-närvaro för alla företag är “absolut nödvändigt”.

Vi tänker tillbaka på bara ett par generationer när det var otänkbart om ett litet företag inte har en telefon för att anslutas med människor som var intresserade av dem, och vi tror idag att det är samma budskap för att få en online-närvaro, oavsett om det är en webbplats eller en Google My Business profil.

Vi tror att nätet är raketbränsle för företagen, och de absolut behöver tänka på att ha en närvaro.

Flanagan sade Google My Business är användbart för två satser av verksamheter: de som inte har en webbplats ännu eller de som har en webbplats.

“Det gör verkligen att du kan visa upp på Google-sökning, kartor och Google+ för one stop shopping”, sade han.

Om du redan har en webbplats är det bara kompletterar vad du redan gör på Google sökresultatsida. Din webbplats kommer att dyka upp, men andra delar av Google My Business profil kommer att dyka upp också, liksom bilder, betyg och recensioner. Så bara läggs in extra uppgifter dina kunder kanske vill se.

Medan Flanagan kunde inte avslöja exakt hur många australiska företag redan är noterade Google är företaget uppgraderar nuvarande användare på Google Places för företag och Google+ översikten till Google My Business.

“Det är egentligen bara nästa utvecklingen av dessa produkter”, säger han.

Vad vi har hört från våra kunder och företag på deras produkter är att de ville ha ett sätt att minska dessa komplexiteten kring dessa produkter. Vi ville föra samman det bästa av vad alla dessa produkter erbjuder på en enda plattform som företag kan få tillgång till från en stationär eller sin mobila enhet.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela