Google, regeringar och autentisering

De senaste två veckorna har varit en vitamininjektion för starkare autentisering, första regeringen beordrat sina organ skärpa logga in säkerhet och sedan, Google avtäcka dess bättre musfälla för att logga in på dess tillämpningar.

Även om vi vet pendeln kommer att svänga mot utbredd när slutanvändarna ger kraft för att flytta den, bör de massiva användarpopulationer som upprätthålls av regeringen och Google inte avfärdas som ett medel för att skapa den kraft.

Antagande av bättre identitet, autentisering, identitetshantering och säkerhet kommer inte att vara en annan Big Bang Theory, det kommer att hända bit-för-bit via specifika användningsfall och utbyggnader som vi har sett under de senaste två veckorna. Dessutom definieras företagens behov, skarpa slutanvändare smärtpunkter, och sting av angrepp på privata och finansiella data kommer att hjälpa foder antas.

Ofta teknik letar efter en enskild händelse – den killer app – som förändrar allt. Men det sällan, om någonsin, händer det sättet. Pusselbitar fylla i som en del av en långsam process som till slut accelererar mot en snabb finish, en ny verklighet och den långsamma churn av nästa evolutionen.

Det finns inget slut tillstånd här, endast säkra virvlar den tillhandahåller lösningar och ändlig belåtenhet.

Är vi på en av dessa tidpunkter?

President Obama förra veckan undertecknade en verkställande order som kräver användning av multifaktorautentisering och effektiv identitet korrektur av någon myndighet att göra personuppgifter tillgängliga för medborgarna via digitala applikationer. Byråer har 18 månader på sig att följa, så detta är verkligen inte kommer att vara en Big Bang, och med tidsfristen anländer före nästa val, kan utbyggnader bara händer.

Jeremy Grant, som för nästan de senaste fyra åren har lett ansträngningen bakom den nationella strategin för Pålitliga identiteter i cyberrymden, fångade betydelsen av detta användningsfall. “Identitet är den stora möjliggörare här – om vi har lätt att använda identitetslösningar som möjliggör säkra och integritetshöjande transaktioner, kan vi göra det möjligt för medborgarna att engagera sig med regeringen i mer meningsfullt sätt,” Grant skrev på är blogg.

Även om många kommer att vara tacksamma att regeringen inte driver ett nationellt ID-håller det här programmet möjlighet att fylla i en del av identiteten / säkerhet bild, införa slutanvändare att tekniken, och, om det misslyckas, utbilda resten av industrin att det som inte fungerar.

Googles satsning är i en liknande förgäves.

Medan tidiga kommer sannolikt att vara den tekniskt kunniga, om företaget kan visa enkel att använda och påtagliga fördelar finns det en chans att en global förändring i attityder till multifaktorautentisering, särskilt en där Google eller någon annan större moln tjänsten är inte identiteten leverantör utan förlitar sig på kryptografi som styrs av slutanvändaren.

Löftet är ett bättre skydd av personuppgifter och integritet.

E-post är inte ofta bara en slutanvändarens in-box, men en förvaringsutrymme för digitala liv. Att sätta en bättre lås på det är ett användningsfall som genljuder i dagens klimat överträdelser, slutanvändare känsla av kränkning, och massmedia täckning av sådana händelser.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Det finns otaliga andra användningsfall för mindre användarpopulationer inom företag: att skydda tillgång till immateriella rättigheter (IT), känsliga dokument (R & D) och finansiella data (finans).

De lösningar byggda för att lösa dessa specifika användningsfall förhoppningsvis konspirera för att driva nästa definition (och förväntningar) av identitetshantering, integritet och säkerhet.

Men det kommer att vara slutanvändare som hantverk såsom en definition och godkänner det.

Varning: Min arbetsgivare utvecklar teknik som fungerar med Googles nya tvåfaktorsautentisering stöd.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer