Google, sköt Oracle patent rättegång tillbaka till april

Google och Oracle har kommit långt i sin patentintrång rättegång, och de två är fortfarande inte ens nära att presentera deras fall vid rättegången ännu.

Domare William Alsup vid United States District Court för Northern District of California har drivit försöksstartdatumet tillbaka – ännu en gång – till måndag, 16 april.

Enligt beslutet inlämnad på tisdag, är rättegången beräknas pågå åtta veckor, med den första dagen “ägnas åt en jury och öppnings uttalanden.”

Domare Alsup läggas till i slutet av ordern, “Google härmed uppmanas att dra tillbaka sina invaliditets försvar som har misslyckats i omprövning processen som ett sätt att ytterligare effektivisera prov på de två patent som återstår i kostym.”

För referens, är Oracle stämmer Google om patenterad Java-teknik som visas på Android mobila operativsystem – men hur många och vilka patent har rutinmässigt varit uppe för debatt, vilket oundvikliga förseningar för fallet.

Googles advokater har vid upprepade tillfällen reagerat genom att diskutera Googles relation med Sun Microsystems, Java skapare nu ägs av Oracle. Google hävdade att Sun var ett stort fan av Android från början, ser det som ett verktyg för att “sprida nyheter och ord om Java.”

De två Silicon Valley jättar var faktiskt mycket nära att få en rättegång pågår som 19 mars tillkännagavs som startdatum i januari.

Naturligtvis, med tanke på den komplicerade historien om denna fråga under de senaste månaderna, är det ingen överraskning att försöket har försenats igen.

Oracle hoppades att få en prövning påbörjas så snart som möjligt i juli förra året då de två företagen möttes på USA Courthouse i San Francisco – bara för att skällde av domaren Alsup för att inte korrekt att ange exakt vilken patent som Google påstods kränker.

Följande dag, såg det ut som om en rättegång skulle vara nära förestående som Alsup tilldelas ett försök startdatum på Halloween 2011. Det har inte panoreras ut – även om det blev uppenbart att en rättegång var oundviklig eftersom även dra i VD Larry Page och Larry Ellison till domstol kunde inte få till stånd en uppgörelse.

Precis före den 31 oktober, Google begärde Alsup om en rad frågor som det fortfarande trodde behövs svar och Alsup svarade genom att fördröja rättegången till efter utgången av 2011.

För att vara rättvis, när väntan på rättegång ordning utfärdades i januari krävt att rättegången skulle börja “ett datum den 19 mars eller efter”

via FOSS Patent

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Yahoo stämmer Facebook: Vilka patent är föremål för tvist, Apple: Samsung brutit domstolsbeslut, ge oss källkoden, Samsung spiller bönorna på Apples “mini iPad planer, domare förbjuder Apple från att Kodak patentkrav, Samsung filer ny rättegång? mot Apple i Korea

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7 ? Det kommer att kosta dig

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig