Home Depot stämmer Visa, Mastercard som PIN kamp vävstolar

Home Depot lämnat in en antitrust stämningsansökan i federal domstol denna vecka mot kreditkortsjättarna Visa och Mastercard.

Bland en uppsjö av missnöje, framhåller i gör-det-själv-återförsäljare som Visa och Mastercard försökte blockera antagandet av chip-och-PIN-kod på kreditkortstransaktioner efter övergången till EMV betalning säkerhetsstandarder i oktober förra året. Dessutom hävdar alltid att chip-och-signatur är helt enkelt mindre säker än dess chip-och-PIN motsvarighet.

“Visa och Mastercard vet mycket väl att en signatur ensam, utan det ytterligare steget att kräva en PIN-kod, ger praktiskt taget inget skydd mot många typer av kortbedrägerier,” Home Depot sade i stämning måndag i US District Court för norra distriktet Georgien.

Home Depot har även att Visa och Mastercard har valt att genomdriva mindre säkra chip-och-signatur standard eftersom nätverken samla högre handelsfartyg avgifter för dirigering signaturbaserade korttransaktioner i motsats till PIN-kod.

Enligt uppgifter från US Federal Reserve, transaktioner dirigeras över Visas eller Master underskrift debiteringsnätverk kosta mer än dubbelt så mycket som transaktioner dirigeras över PIN-nätverk.

Medan chip-och-PIN-autentisering har visat sig vara säkrare, är det mindre lönsamt för Visa, Mastercard, och deras medlemsbanker och det ger ett större hot mot sin marknadsdominans, “Home Depot hävdade i rättegången.” Under många år, Visa och Mastercard har varit mer intresserade av att skydda sina egna uppblåsta vinster och sin dominerande marknadspositioner än med säkerheten för betalkort som används av amerikanska konsumenter och hälsa den amerikanska ekonomin.

Home Depot fall mot Visa och Mastercard liknar en Walmart nyligen lämnats in mot Visa. I så fall, säger Walmart att visum utesluter återförsäljare kräver PIN-koder på alla bankkortstransaktioner. Som ett resultat, är Walmart tvingas betala avgifter i samband med signaturbaserade nätverk. För världens största återförsäljare, är den siffran i miljardklassen.

Intressant nog Walmart inte filavgifter mot Mastercard.

Detta är en bred tvist med visum över kostnad som aldrig slutar eskalerande “, säger Mark Horwedel, chef för Merchant Advisory Group.” Brotten mot köpmän av nätverken är mycket talrika. Från Walmart perspektiv, är Visa den ledande anstiftare.

Visa, världens största nätverk för betalningar, ledde avgiften för US övergången till EMV-chip-kort-teknik. Kort för Europay, Mastercard och Visa är EMV sägs minska bedrägerier i ansikte mot ansikte, kort närvarande miljöer via chip i korten.

Chipet skapar en unik intryck för varje transaktion, så de enda data som flödar genom en köpman försäljnings (POS) terminal är en slumpmässig nummerföljd. Den kombinerade chip-och-tokenization process gör det nästan omöjligt för data tjuvar att skapa falska konton eller göra förfalskade kort, eftersom chipet själv inte kan kopieras.

Men många i betalningar och finansiella teknikindustrin har förklarat USA utbyggnaden av EMV en katastrof. Först finns det frågan om säkerhet. Medan chipet gör nya betalkort svårare att förfalska, inte frågan om försvunna och stulna kort från att användas personligen eller på nätet – något PIN kan också behandla även utan chip.

Under veckorna omedelbart efter den officiella EMV datum för övergång, handelsfartyg grupper, konsument advocacygrupper och även Federal Bureau of Investigation (FBI) uppmärksammade behovet av att anta chip-och-PIN för att dra full nytta av EMV säkerhet.

För det andra har EMV migrationen varit betydligt dyrare för handlarna jämfört med emittenter på grund av de tillhörande avgifter. Horwedel uppskattar att handlarna har outspent emittenter av ett förhållande på 85 procent till 15 procent.

På andra sidan av argumentet, Visa och Mastercard, tillsammans med grupper som American Bankers Association, har sagt att kräva PIN-koder med kreditkortstransaktioner kan leda till förvirring för konsumenterna.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

EMV apati? Varför småföretag undviker POS uppgradering, EMV: Varför USA migration inte ske förr, Småföretag: Vad du behöver veta om att acceptera chipkort

Visa har också sagt att nyare, bättre teknik autentiserings – såsom biometriska och geo-location verifiering – är bara över horisonten, eliminerar behovet att enbart fokusera på PIN-kod. På denna fråga, Horwedel sade att det är “allt täckmantel för det faktum att de [Visa] vill inte emittenter att tvingas flytta till PIN, men de har inte kommit fram till en lösning.”

Hittills Visa har inte kommenterat någon rättegång. Men när det gäller dess inställning till PIN har Visa sagt tidigare att kreditkortet processorn inte ta ställning mot det och att valet att använda PIN-teknik eller inte är upp till bankerna och köpmän. Master säger också att det lämnar beslut om hur man verifiera kortinnehavaren identitet – PIN-kod eller signatur – upp till handlaren och utfärdaren.

LÄS MER

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar