IBM öppnar Watson kompetenscenter i Victoria

Den australiska IBM Watson Centre of Competency officiellt kommer att lanseras i dag i Victoria, den viktorianska Premier, Daniel Andrews och hälsovårdsministern, Jill Hennessy.

Vice President och labbet, IBM Research Australien, och CTO IBM Australien och Nya Zeeland, Joanna Batstone, sade det nya centret kommer att tillåta lokala organisationer att samarbeta med IBM experter, och att förstå hur Watson förmåga att tänka och lära sig kan appliceras på verkliga världs lösningar.

“Naturligtvis, som forskare själv, jag har uppfattningen att forskningen är viktig, men det är lika viktigt att utveckla forskning och att omsätta idéer från labbet till lösningar som kan vidtas för att marknadsföra mycket effektivt”, sade hon.

Uppfinning levereras i en partnerskaps driver innovation.

Batstone sade att världen har en djup ny kapacitet inom kognitiva system som den uppkallad efter grundaren av IBM.

Vi kan bokstavligen bygga in alla digitala program, produkt eller ett system en form av kognition. Ett slags tankeförmåga “, sade hon.” Detta kommer att förändra företag, yrkesverksamma, och industrier; system som lär gör det möjligt för företag som lär.

Det är inte det första genomförandet Watson har haft i Australien, det är för tillfället bakom online elevernas engagemang rådgivare på Deakin University i Victoria. Batstone sade denna studievägledaren ansökan ger omedelbar åtkomst via webben och mobila enheter för universitetets 50.000 studenter.

Watson har förbrukat tusentals sidor Deakin är ostrukturerad data “, sade hon.” Att arbeta tillsammans, kommer Watson leverera den enklaste av svar, till skräddarsydda, personliga svar för studenter.

Watson är också används i den australiensiska gruvindustrin som en rådgivningstjänst på Woodside. Den australiska olja och gas företagets ingenjörer har tränat Watson att använda prediktiv uppgifter vetenskap att utnyttja mer än 30 års samlade data.

Levereras via molnet, den kognitiva rådgivning – dubbade Lesson Learned – skalar kunskap av ingenjörer, som IBM sa gör insikter och information snabbt tillgänglig för en bred grupp.

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, stora datamängder, IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb, artificiell intelligens, IBM Watson:? Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut , CXO, IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter global business services Exec

Enligt Batstone, kommer Lärdom möjliggöra Woodside: s ingenjörsteam att ställa komplicerade frågor i naturligt språk.

Australien Department of Immigration and Border Protection meddelade också att det skulle använda Watson att utnyttja andra informationskällor relevant information, räknar med att kunna göra ytterligare observationer från ostrukturerade datakällor som nyhetsflöden och regeringsrapporter.

IP Australien lekte med tekniken för 12 veckor, ingå i juni att undersöka möjligheterna att förbättra sin online-tjänsteutbud, och i oktober förra året presenterade ANZ Bank sin Watson Engagement Advisor Tool, som kom ombord för att hjälpa banken observera kundinsikter till hjälpa sin finansiell rådgivning laget leverera en förbättrad rådgivning process.

Batstone sade Watson har kommit en lång väg sedan det dök upp på Jeopardy game show under 2011.

“Naturligt språk Q & A är bara en av de 28 Watson tjänster som finns tillgängliga idag”, sade hon.

Watson kognitiva datorplattform är också utnyttjas för att ta itu med hudcancer.

Den australiska regeringens Cancer Australien förut 12,960 nya fall av melanom kommer att diagnostiseras i 2015, projicera antalet dödsfall i enbart melanom för att nå 1675 i slutet av året.

Arbeta med Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC) i New York, vi utvecklar ett diagnostiskt system för att möjliggöra tidig upptäckt av melanom “, säger Batstone.” För närvarande melanom diagnostisk noggrannhet varierar kraftigt mellan kliniker, institutioner, och tillgången till sakkunskap, diagnostisk noggrannhet är på cirka 75-84 procent.

Batstone sade att hudcancer står för nästan 80 procent av alla nydiagnostiserade cancer i Australien, är detta goda nyheter eftersom det kommer att leda till ökad diagnostisk noggrannhet.

Våra forskare har undervisat Watson att se. För att se tiotusentals fotografier av melanom bilder, i själva verket har Watson nu ögon “, sade hon och tillade,” ögon att se många, många fler bilder än en människa radiolog eller hudläkare kunde någonsin process.

Watson är för närvarande i residens på MSKCC, där ett team av läkare och analytiker har tränat Watson att utveckla ett verktyg som kan hjälpa vårdpersonal att välja de bästa behandlingsplaner för enskilda cancerpatienter.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM lanserar branschplattformar, blockchain enhet och byter Global Business Services Exec