IHS: Smartphones och surfplattor driver stark efterfrågan på processorer

Smartphones och surfplattor är mer än att göra upp för flaggning PC-försäljningen, och driver tillväxten i efterfrågan processorn.

, Intel ordförande “generad” som företaget hade förlorat sin väg

Enligt IHS är världsomspännande processor transporter förväntas nå 1,50 miljarder enheter i slutet av detta år, upp från 1210 miljoner år 2012. Medan tredje kvartalet siffror har ännu inte slutförts, och fjärde kvartalet siffror avspeglar bästa uppskattningar på denna punkt säger IHS att varje kvartal i år förväntas ha haft en betydande ökning i volym jämfört med samma perioder 2012.

Den första halvan av året var särskilt stark, vilket resulterar i en ökning med 27 procent jämfört med första kvartalet jämfört med föregående år kvartal och en ökning med 24 procent jämfört med andra kvartalet. Tillväxten för det tredje kvartalet väntas bli 19 procent, följt av fjärde kvartalet tillväxt på 24 procent.

Den totala processormarknaden skulle inte vara så frisk om det inte vore för smartphones och surfplattor “, säger Gerry Xu, analytiker, processor forskning för IHS.” PC-marknaden som traditionellt drev tillväxten av mikrosegmentet har avtagit. De nya mobila plattformar har mer än plockat upp den slappa, leverera både stora volymer och snabb tillväxt för processor transporter.

Processor transporter för tabletter är särskilt hälsosamt, upp från 38,3 miljoner enheter under andra kvartalet 2012 till 53.500.000 under samma period i år, vilket motsvarar en tillväxt på 40 procent. Tillväxten i processor transporter till smartphones var endast något mindre imponerande, en ökning med 38 procent från 147.900.000 till 204.200.000.

Vinnarna är inte de företag som du förväntar dem att vara fast. Ökningen av lågpris tabletter tillverkade i Kina ökade transporter för kinesiska processor leverantörer som Allwinner och Rockchip.

Av de fyra huvudsegment som använder processorer, att endast kategori se en nedgång i efterfrågan var PC kategori. Under andra kvartalet 2013, processor transporter för datorer uppgick till 84,3 miljoner enheter, en minskning från 89.900.000 för föregående år kvartal.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Medan, Intel arbetar hårt för att positionera sig för att ta mer av den mobila marknaden, det lämnar mig att undra om detta lämnar AMD. Företaget kan sitta ganska ha vunnit en plats i både Sonys PlayStation 4 och Microsofts Xbox One, men företaget har bredvid ingen närvaro på den mobila marknaden. Kommer AMD måste också göra en razzia i den mobila marknaden, eller är det innehåll med sin andel av den minskande PC-marknaden tillsammans med konsolen marknaden?

Tacksägelse teknisk support survival kit (2013 edition), 30 dagar med OS X 10.9 ‘Mavericks, Intel ordförande “generad” som företaget hade förlorat sin väg, Bästa värde Windows 8,1 tablett, varför jag har alla men gett upp Windows, Nvidia VD fordringar “Android är förmodligen den mest mångsidiga operativsystem som vi någonsin har känt, Microsoft och Apple släppa lös kärnvapenkrig på Google och Android

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus