Infosys skift fokus från prop erbjudanden till den privata sektorn

För att upprätthålla tillväxt, indiska IT-tjänster jätte Infosys säger att det kommer att fokusera mer på kontrakt från företag inom den privata sektorn i landet, snarare än den lokala regeringen, som för närvarande utgör 90 procent av bolagets inhemska intäkter.

I en ekonomisk Times måndag, V Balakrishnan, en regissör övervaka Indien verksamhet på Infosys och, tidigare CFO, sade företaget har “tillräcklig statlig verksamhet i vår Indien orderbok och hantera rörledning för att hålla tempot uppe i minst ett år “.

“Så vi tror att detta är ett bra tillfälle att omorientera oss och sträva efter större andel av den privata sektorn arbete”, sade han och tillade Infosys har eyed möjligheter i energi och utilities, telekommunikation och detaljhandeln.

Den offentliga sektorn tar lång tid i avtalen slutförande och genomförande cykler, och det är att lägga press på, Infosys, som vill göra upp för projektförseningar och cancelations på huvudmarknaderna i Europa och USA – där det tjänar cirka 85 procent av sina inkomster, noterade rapporten.

Det påpekade också att indiska regeringen teknik projekt värda flera miljoner rupier har avstannat som tjänstemän fördröjd signering på utgiftsbeslut som fruktar granskning bland de korruptionsskandaler förra året.

Manish Bahl, vice ordförande och landschef på Forrester, sade i Economic Times rapporterar att med allmänna val på grund av 2014, är det inte troligt att indiska regeringen kommer att tillkännage några fler stora projekt och i stället vara försiktig på teknikutgiftsbeslut.

Infosys anses vara en sen aktör till Indien inhemska IT-tjänster, inför hård konkurrens från tidigare spelare som Tata Consultancy Services (TCS) och Wipro. Ca 1,9 procent av Infosys årliga intäkter kommer från Indien, jämfört med 7,5 procent för TCS, dess större rival, sade Economic Times rapport.

Analytiker sade i rapporten Infosys beslut att diversifiera sina intäkter portfölj i Indien är ett bra drag, men företaget behöver för att få vissa saker rätt för att framgångsrikt konkurrera på den lokala marknaden.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Milan Sheth, partner på Ernst & Young, sade Infosys måste leverera lösningar till konkurrenskraftiga priser punkter tillgodose små och medelstora företag (SMB), och bygga en mogen nätverk av partners.

Forresters Bahl tillade att Infosys konkurrenter redan har nätverk som spänner över i nivå 2 och 3 städer, vilket ger dem en större räckvidd. Han sade också konkurrensen i Indien kommer bara öka eftersom fler företag som tidigare fokuserat på entreprenad arbete från Europa och USA leta efter alternativa marknader för att stödja tillväxten.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck