Intuit Demandforce inköp: En strategisk game changer?

Intuit $ 423.500.000 förvärv av Demandforce kan tyda på att framtidens affärssystem handlar om att tänka småskaligt — som i SMB.

Förra veckan, Intuit köp av Demandforce sätta ett utropstecken på bolagets flytta in Software as a Service och SMB-marknaden. Demandforce erbjuder e-post, mobila och sociala verktyg för att bättre ansluta små och medelstora företag med kunder.

Också: Intuit förvärva Demandforce för $ 424, SaaS för SMB

Demandforce server mer än 35.000 småföretag. Analytiker säger att Demandforce köpet är ett strategiskt förvärv som i slutändan kan omforma Intuit.

I en forskninganteckning, sade Cowen & Co analytiker Peter Goldmacher

Vår uppfattning är att nästa årtionde av tillväxt i programvara kommer från små företag som nu kan köpa företagsklass programvara till mycket övertygande priser. Denna marknad är fortfarande vidöppen och mycket konkurrenskraftig. Intuit har redan etablerat sig som den 800 pund gorilla i utrymmet och betrodda varumärke för redovisnings- och lönelösningar till små företag. Genom att skikta i Marketing Automation, en kategori som har stor tillväxtpotential, bör företaget kunna korsa sälja in sin 5M stark installerad bas och bygga vidare på sitt varumärke för fortsatt marknadsdominans.

I själva verket kan Demandforce stärka Intuit genomsnittspris per kund sedan Demandforce kostar ca $ 200 till $ 300 per månad, sade Goldmacher.

För Intuit, Demandforce tillåter också att rikta större kunder. Leta efter Intuit att pitch Demandforce tillsammans med Quickbooks Enterprise.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Barclays analytikern Raimo Lenschow sa

Uppgifter om Demandforce passform i Intuit familj av produkter har hittills varit begränsade, men det är sannolikt att detta kommer att vara en annan möjlighet för Intuit att korsa sälja till sin stora SMB användarbas. Vi ser förvärvet som en positiv för Intuit eftersom det är ytterligare ett steg mot att tjäna pengar befintliga SMB relationer Intuit har utvecklats med sin kärn skatt och bokföringsprogram.

Förvärvet av Demandforce är den största i Intuit VD Brad Smith ambetstid. Det återstår att se om affären förvandlar Intuit, men analytiker verkar säljas hittills.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september