Miljontals OpenSSL säkrade webbplatser med risk för nya DRÄNKA attack

En nyligen upptäckt OpenSSL säkerhetshål möjliggör en gammal, lång föråldrat säkerhetsprotokoll, Secure Sockets Layer (SSLv2), som skall användas för att attackera moderna webbplatser.

En attack utnyttja denna, dubbat DRÄNKA (Dekryptering RSA med föråldrad och Försvagad kryptering), beräknas kunna döda åtminstone en tredjedel av alla HTTPS-servrar.

Enligt de forskare som hittade felet, som kan uppgå till så många som 11,5 miljoner servrar.

Hur illa är drunkna egentligen? Några av Alexa ledande hemsidor är sårbara att dränka baserade man-in-the-middle-attacker, inklusive Yahoo, Sina och Alibaba.

Tack vare sin popularitet, är öppen källkod OpenSSL det mest uppenbara målet för drunkning, men det är inte den enda.

Föråldrade Microsoft Internet Information Services (IIS) version 7 och tidigare är sårbara, och upplagor av nätverkssäkerhet Services (NSS), en gemensam krypterings bibliotek inbyggt i många serverprodukter före 2012 är 3,13 version, är också öppna för attacker.

Du kan ta reda på om din webbplats är sårbar använder DRÄNKA attack provplatsen.

I vilket fall som helst, om du använder OpenSSL för säkerhet och många av er gör, bör OpenSSL 1.0.2 användare att uppgradera till 1.0.2g. OpenSSL 1.0.1 användare bör uppgradera till 1.0.1s. Om du använder en annan version flytta upp till 1.0.2g eller 1.0.1s.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Med andra program som du bör ha länge sedan uppgraderas till nyare versioner av ISS och NSS. Om du inte har, ni borde skämmas – gör det nu.

Den “goda” nyheter om DRÄNKA är att det avslöjades av akademiska forskare. Den dåliga nyheten är att nu att sårbarheten är känd, kan du vara så säker som säker kan vara hackare kommer att attackera servrar med det snart.

Enligt forskarna

Du kanske undrar hur SSLv2, som har varit känt för att vara osäker i tjugo år, kan vara en så viktig angrepps. Forskarna sade att “endast tillåta SSLv2, även om inga legitima klienter någonsin använda den, är ett hot mot moderna servrar och klienter.”

Vital OpenSSL patch kommer, Patch Linux nu, Google, Red Hat varna över kritisk glibc bug, NCC-koncernen att granska OpenSSL för säkerhetshål

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

“Det gör att en angripare att dekryptera moderna TLS-anslutningar mellan up-to-date klienter och servrar genom att skicka sonder till en server som stöder SSLv2 använder samma privata nyckel”, de lagt.

Ivan Ristic, chef för teknik vid Qualys och chef för Qualys SSL Labs, sade i kommentarer

Faktum är att “säkra” servrar kan också vara knäckt – bara för att de är på samma nätverk som servrar som är sårbara. Genom att använda Bleichenbacher attack, kan privata RSA-nycklar dekrypteras. Dessa, i sin tur, kan användas för att låsa upp “säkra” servrar som använder samma privata nyckel.

Få arbeta lapp.

Förutom OpenSSL plåster, som finns i källkod, andra företag – inklusive Canonical, Red Hat och SUSE Linux – kommer alla att leverera plåstren kort.

 berättelser

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund