Morgan Stanley Säckar anställd som snattat kontouppgifter

Morgan Stanley har bekräftat upptäckten av en insider som påstås stal kontouppgifter som rör upp till 10 procent av företagets förmögenhetsförvaltning konton.

Det nya året kan ha bara börjat, men amerikanska finansinstitut Morgan Stanley har redan en katastrof för att klara. Som rapporterats av Wall Street Journal, förra sommaren, var Morgan Stanley finansiell rådgivare Galen Marsh kunna sålla bland de kontoposter på cirka 350.000 kunder – medan nästan ingen av dem var hans särskilda kunder.

En mailade hot kan skicka företag på knä och driva individer utan så mycket som en parkeringsbiljett direkt till en cell.

I ett uttalande som släpptes denna vecka, bekräftade Morgan Stanley att en Wealth Management anställd i samband med stulna klientdata har avslutats. Brottsbekämpning har också underrättats om händelsen. Företaget sade

Totalt “partiell” kontoinformation med upp till 10 procent av all rikedom Hantering klienter stals på grund av den påstådda insiderbrott. Enligt Morgan Stanley, har de uppgifter som stulits av den vandrande arbetstagaren inte omfatta kontolösenord eller personnummer.

Men förnekar Marsh advokat informationen upp på nätet och att hans klient någonsin försökt att sälja kontoposter, ringa sparka en “anställning tvist.”

Morgan Stanley meddela kunder som berörs av dataintrång och erbjuder bedrägeriövervakningstjänster för dessa konton.

Den finansiella tjänster företaget sade

Från drogkarteller till lösenord, säkerhet expert Brian Krebs väger in på hur du håller dina personuppgifter och bankkonto säker.

På tal till webbplatsen, Paul Ayers, VP EMEA på företagets data bevakningsföretag Vormetric sade

Även nyheter om dataintrång handel och agerande svårfångade cyberbrottslingar fortsätta att ta rubriker, visar detta fall att även de största företagen är fortfarande kämpar för att skydda sina data från dem som redan lagligen “innanför stängslet.”

I själva verket visar bredden och djupet av privata och offentliga överträdelser sektorn under de senaste åren som har resulterat från betrodda insiders vänder rogue att det finns en stor koppla när det gäller organisationers hantering av datasäkerhet – och, framför allt, hur de hantera sina privilegierade användare.

Med andra ord, företag som nu inte längre möter bara externa hot. Anställda får ge efter för hot eller girighet, och deras tillgång till information, kan orsaka en dataintrång utan specialkunskaper eller cyber färdigheter. Personalen ges ofta långtgående tillträdesrättigheter till data, men med denna makt, kan rouge anställda visa sig vara en allvarlig risk för företag. Medan hotet om insiders är osannolikt att avta, kan företag skydda sig själva genom att ställa in inskränkningar tillgång till känslig information och övervaka anställdas tillgång till informations cachar.

Botnät 2014: Zeus uppsving, slappa politik plats webbanvändare i riskzonen, FTC slutför åtal mot snapchat över användarnas personliga integritet, Bluster, övermod och brott: Dagens “terrorist” spelare i cyber, Hackare infiltrera Vita huset nätverk, FireEye förutsägelser för cyber 2015 Analys kastar tvivel på FBI fordringar över Tor webbplats kramper, hög volym DDoS attacker ökar i Q3 2014, Apple iOS Masque Felfinnare faror Kommunikation app infiltration upptäckte, Storbritannien hyr hackers, fångar för att försvara företagsnätverk, Zeus variant slår 150 banker världen över

Läs vidare: I en värld av säkerhet

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer