NBN HFC pilot levererar genomsnittliga nedladdningshastigheter på 84Mbps

Australien National Broadband Network (NBN) Företaget har slutfört sin hybrid fiber-koaxial (HFC) rättegång, säger nätverksteknik har varit framgångsrik i att leverera nedladdningshastigheter på upp till 100 Mbps och uppladdningshastigheter på upp till 40Mbps, med en genomsnittlig hastighet på 84Mbps ner / 33Mbps upp.

HFC 4500-lokaler rättegång i Redcliffe, Queensland, genomfördes från november till februari, och såg tjänsteleverantörer detaljhandeln (regionstrategidokumenten) Telstra, iiNet, och Exetel leverera HFC tjänster över Optus HFC nätverk kör DOCSIS 3.0-teknik.

Enligt en rapport [PDF] genomförs av analysföretaget Ovum, som tillfrågades av NBN att granska pilot resultat erbjuder NBN: s HFC tjänst en av de snabbaste uppladdningshastighet i världen.

“NBN har kunnat leverera dessa hastigheter genom en redesign av HFC-nät genom att använda snabbare för modulering och säkerställa antalet lokaler vid noden inte överstiger deras specifikationer” Ovum förklaras.

NBN är övertygad om dess föreslagna HFC bredbandshastigheter kan levereras över sitt HFC nätverk rör sig framåt genom ett antal initiativ, bland annat detaljerad nätplanering, nod delning, och en övergång till DOCSIS 3.1.

Ovum tillade att medelhastigheten var också lägre än vad som skulle uppnås i en verklighetstrogen miljö på grund av de tester som löper parallellt med piloten och konkurrerar om bandbredd.

Nod delning, att minska antalet lokaler som delar en fiberoptisk nod och därför ökar bandbredden för dem på noden, skulle också kunna förbättra hastigheter framtiden som kunde genomförandet av DOCSIS 3.1-tekniken.

“HFC pilot resultaten är mycket uppmuntrande eftersom vi ser att se till att våra HFC slutanvändare har tillgång till samma hastighet nivåer från sina regionstrategidokument som våra fiber-to-the-premise [s] (FTTP) slutanvändare, med grossist hastighet erbjudanden upp till 100 Mbps nedströms och 40Mbps uppströms “, sade NBN.

På vår HFC pilot, vi använder den nuvarande generationen DOCSIS 3.0-teknik, men från mitten av 2017 planerar vi att distribuera nästa generations DOCSIS 3.1-tekniken, som är i stånd att grossist nedströms hastigheter på 10Gbps och grossistuppladdningshastigheter på 1 Gbps.

NBN tillade att med DOCSIS 3.1, bör HFC hastigheter vara “rätt upp” med de hastigheter som uppnås över sitt FTTP nätverk, bekräftar att “befintlig nätverkstillgångar, vare sig de är HFC eller kopparnät, är i stånd att leverera stora hastigheter för att slutanvändare med nya tekniska framsteg lovande ännu högre hastigheter framåt “.

Förra veckan, NBN hyllas ny teknik presenterades av grupp standarder HFC teknik världsomspännande Cablelabs kommer att underlätta DOCSIS 3.1 på HFC-nät som skulle göra det möjligt symmetriska multigigabithastigheter för användarna.

Data via kabel Service Interface Specification (DOCSIS) 3,1 ersätter den nuvarande DOCSIS 3.0-standarden, vilket möjliggör högre hastigheter genom att frigöra cirka 50 procent kapacitet på kabeln genom mer effektiv överföring av data över det tillgängliga spektrumet.

“En nyligen presenterade projektet på Cablelabs visar hur DOCSIS 3.1-tekniken utgör grunden för fortsatt utveckling av systemkapacitet genom att stödja symmetrisk multigigabit tjänst över kabelnätet,” Cablelabs vice VD för forskning och utveckling i Wireless Technologies Belal Hamzeh skrev.

I jämförelse med frekvensdelad duplex (FDD) och tidsdelad duplex (TDD), full duplex DOCSIS ser både nedströms och uppströms trafik delar samma spektrum. Symmetriska multi-gigabit bredbandstjänster därmed möjliggörs genom DOCSIS 3.1-tekniken i kombination med full duplex DOCSIS.

Full duplex DOCSIS kommer inte att lanseras under en längre tid, dock med band HFC spektrum öppnas upp till 6 GHz för detta.

“Även om det är fortfarande mycket tidiga dagar, är ankomsten av Full Duplex DOCSIS 3.1 extremt spännande nyheter för NBN, och en verklig omvälvande ögonblick i den ultrasnabba bredbandsmarknaden,” NBN CTO Dennis Steiger sade förra veckan.

Vi kommer att arbeta nära med Cablelabs för att följa utvecklingen av denna teknik, och är glada om potentialen detta ger för de 4 miljoner lokaler som kommer att få sina NBN tjänster via vår HFC-nät.

Enligt NBN kommer DOCSIS 3.1 arbeta över både Telstra och Optus “HFC nätverk, trots en läckt utkast från NBN avslöjar i november att Optus” HFC nätverk är “inte helt ändamålsenliga”, med 470.000 lokaler i fotavtryck som behöver vara överbyggd genom antingen Telstra HFC eller fibertjänster.

En Q & A på DOCSIS 3.1, publiceras på webbplatsen för australiska kommunikationsminister cum premiärminister Malcolm Turnbull ett år sedan sade att tekniken skulle komma till NBN HFC nätverk av 2017.

“Vi planerar att köra DOCSIS 3.1 prövningar 2016, och vi planerar att ha DOCSIS 3.1 tjänster kommersiellt tillgängliga i 2017”, skrev Turnbull.

Att föra DOCSIS 3.1 ombord är grädde på moset som kommer att ge oss ännu mer kapacitet och verkligen se till att det finns gott om bandbredd för alla på nätet för att få en stor upplevelse.

Enligt rapporter, men den högsta genomströmningen någonsin spelats in med en enda sammanhängande mottagare över ett fibernät såg hastigheter på 1,125 Tbps.

Storskalig utbyggnad av NBN HFC godkändes av den australiska konkurrens- och konsument kommissionen (ACCC) i juni 2015 med en reviderad AU $ elva miljardaffär tillåter NBN att ta ansvar för Telstras HFC och koppartillgångar och Optus “HFC nätverk.

Det nya avtalet kom till som ett resultat av NBN väg bort från Labor fullständiga FTTP utrullning efter koalitionens val i slutet av 2013 till den nuvarande så kallade multi-teknik mix (MTM), där det föreslås att täcka 20 procent av befolkningen med FTTP, 38 procent med fiber-to-the-nod (FTTN) och FTTB, 34 procent med HFC, 5 procent med fasta trådlösa, och 3 procent med satellittjänster.

HFC kommer att ansluta 4 miljoner australiska lokaler totalt med 3,6 miljoner av dessa kommer från den gamla Telstra HFC nätverk. Nätverket kommer också att utvidgas och uppfylld med Optus nätverket sannolikt uppfylld och överbyggd i de återstående 400.000 lokaler.

HFC nätverk kommer att lanseras i juni i år, och avslutas tillsammans med resten av NBN 2020.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata