NetSuite: Överdrift och trovärdighet gap

Låt oss inse det, är affärssystem ganska torr grejer. Ändå ibland drama kryper in genom sprickorna, även om det är lite haltande och kräver avkodning att förstå.

I december förra året, NetSuite sponsrade konferensen Sapience, som innehöll en shoot-out mellan sin egen affärssystem och SAP Business ByDesign. Vissa bedömare trodde händelsen var en uppsättning upp mot SAP, som inte var närvarande. Blogger Dennis Byron höjer dessa frågor på söka alfabetisk webbplats

[H] ere är några frågor som kan hjälpa oss att bestämma om pressmeddelandet beskrivs en rättvis kamp eller ett bakhåll

Å andra sidan, två observatörer som var närvarande kommenterade att NetSuite vann tävlingen rättvist. Respekterad bloggare, Jon Reed, och oberoende analytiker, David Dobrin, varje besvarade söka alfabetisk post genom att gynna NetSuite. Jag vet båda dessa killar personligen och litar på deras bedömning att rapportera händelser noggrant.

Här är Davids blogg-kommentar ger NetSuite den vinnande kanten

Det är sant att människor som ger demos var inte proffs och att en slug och engagerad BuyD personen skulle ha fört ut sina förtjänster mer effektivt än högskolestudent som gjorde det på straffar. Men jag tror att NetSuite vann rättvist och torg.

Jon är lite mer reserverad i sin bedömning, men motsäger inte Davids uppfattning

En mer potent fråga är: var “straffar” själv en rättvis kamp? Som en deltagare, måste jag säga att jag var ganska förvånad över att se att det verkligen var en ganska rättvisande bild ….

[S] ågra av de pressmeddelanden jag såg efter straffar verkade att förkunna detta som en rungande seger för NetSuite, som var inte vad jag observerade.

För diskussionens skull (om sant eller inte), låt oss ge NetSuite förmån för tvivel och säger att de vann tävlingen och att det var en rättvis tävling.

[Uppdatering 1/9/10: Med tanke på alla fakta, uppenbarligen var det inte en rättvis tävling.]

Nu till den viktigaste punkten.

Pressmeddelande enfald. Nu, titta på titeln på NetSuite senaste pressmeddelande om händelsen, som börjar “NetSuite TOPS SAP i affärssystem”

Vem har skrivit demo manus och hur han eller hon ersättning …; Hur var demo uppbyggt? Jag kunde göra Quickbooks ser bra ut mot R / 3 beroende på vad jag ville visa,. Och hur var det i matchen? NetSuite sade att det var “fem kategorier av prestanda:.. Design, användbarhet, funktionella aspekter, tekniska aspekter, och annan vikten av varje kategori i den slutliga tally bildades oberoende av varje domare” Vem beslutade kategorier? Vad gör tekniska aspekter roll i en SaaS-miljö? Vad är “Annan?” Och vad betyder “etablerade oberoende av varje domare” betyder?

Titeln skickligt innebär att på en övergripande basis är NetSuite “bättre” än SAP i allmänhet. Den premiärtitel hoppar bort från läggningen konkurrens i ett större rike av generiska kontraster och konsekvenser om SAP och NetSuite produkter. Med tanke på affärssystem, sådana konsekvenser är meningslösa överdrift.

I företaget “toppar” är en funktion av programvara passar i förhållande till en viss kunds behov. I avsaknad av sammanhang, är det inte rätt att utfärda en filt uttalande som säger att ett legitimt företag är allmänt toppar över en annan.

Privat rådgivning till NetSuite: Killar, ni vet att hävda (eller ens antyda) världsherravälde över SAP är meningslöst eftersom du är en Itty Bitty företag jämfört med dem. Ändå har du en bra produkt som passar en viss nisch och har all anledning att stå högt och vara stolt baserad på de verkliga fördelarna med vad du säljer. Det är dags att ge upp billiga skott eftersom de få dig att se … ja, som en billig datum.

Privat rådgivning till SAP: Man, hur många gånger måste vi ha samma konversation? Dessa uppkomling företag aggressivt sparkar din kollektiva marknadsförings butt med ren mod, scrappiness och kreativitet. Ja, jag vet att du är mycket större och måste överväga ditt rykte, men kanske är det dags att ta bort kostym och slips och slå tillbaka. Du vet, ibland herrar och damer förlorar till gatukämpar.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vad tycker du om affärssystem gatustrider? Lämna en talkback kommentar och dela dina tankar.

[Tack vare systerföretag Oregelbunden och Enterprise 2,0 världsstjärna, Susan Scrupski, för att bringa pressmeddelandet till min uppmärksamhet. Bild från iStockPhoto.]

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september