New största mobiloperatör framträder

De senaste siffrorna från telekommarknaden specialforskare EMC satte China Mobiles totala kundbas på 123 miljoner. Vodafones samlade internationella kundsiffror kommer in strax över 100 miljoner i slutet av juni.

På sätt och vis, siffrorna själva menar lite. För en sak, har Vodafone också en närvaro i vad som kommer lätt att bli världens största enskilda mobilmarknaden. Men studien kan påverka bolagets marknadsföra sig som “världens största mobila samhället.”

Även i topp fem är T-Mobile i tredje plats, följt av China Unicom, som har en marknadsandel på 30 procent i Kina, och NTT DoCoMo, som äger andelar i operatörer i Västeuropa samt dess hemnätverk i Japan.

Silicon.com Tony Hallett rapporterade från London.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst