Google: asiatiska företag inte investerar tillräckligt i mobilen

SINGAPORE – Företag i Asien inte gör tillräckligt för att investera i och utnyttja den växande rörligheten för konsumenter, som presenterar enorma möjligheter särskilt för små och medelstora företag (SMB).

Enligt Karim Temsamani, vd för Google Asia-Pacific, medan företagen har satt mer innehåll på webben, har inte tillräckligt har skräddarsy innehåll för mobil konsumtion. Till exempel fann han många av Googles stora kunder inte har mobiloptimerade webbplatser.

“Alla måste förstå att konsumenterna har flytt till mobila enheter. Om du är ett litet företag, är det inte bara din möjlighet, men kapaciteten hos dessa enheter ger dig en stor affärsmässig fördel”, säger Temsamani på massmedia som sammanfattar här onsdag .

Företagen måste sätta sina tillgångar på webben för att göra det enkelt för människor att hitta både vad gäller stationära och mobila enheter, sade Googles verkställande.

Således är det viktigt för småföretag att ha en stark närvaro på mobilen, säger Temsamani, med hänvisning till förskjutningen i Internet konsumtionsmönster mot mobil – en trend som stöds av interna data. “Förra året i hela Indien, det var mer trafik från mobila sökningar än stationära datorer”, sade han.

Han tillade sedan 2011, har Google sett mer trafik på sitt mobila kartor service än den stationära versionen globalt. Samma år, sade han mobiltrafik på video-sharing webbplats YouTube växte skrivbords tillgång i Sydkorea, och sedan på samma sätt i Japan ett år senare.

Ekande hans åsikter, Vivek Prahbakar, VD för souvenir återförsäljare Chumbak, sade, mobiltrafik, består 15 procent bara tre månader sedan, men det har sedan dess vuxit till över 30 procent. På tal vid sidan av händelsen, VD för Indien-baserade SMB sade planer pågår för att nötkött upp sitt företags webbplats för mobila användare.

Enligt Temsamani, bör SMB också bygga en närvaro på sociala medier som hjälper till att öka “social sadelgjord” – en verksamhet där människor som känner varandra kan erbjuda rekommendationer, eller se där deras vänner har besökt.

På frågan om Google+ har vunnit dragkraft i Asien och kan användas som en plattform för social sadelgjord, sade han att han var “mycket nöjda med utvecklingen” av den sociala nätverkstjänsten i regionen men inte gräva i detaljer. “Återigen är det ett av de områden som gör det möjligt för småföretag att vara tillgänglig för alla på nätet, för dem att finna”, tillade han.

Ett annat område som SMB bör utnyttja i den mobila rymden var, platsbaserade marknadsföring, påpekade Temsamani. Detta tillät dem att få en konkurrensfördel genom att erbjuda mer riktade tjänster, vilket gör att företag att bli mer kostnadseffektiva med sina marknadsförings dollar.

Till exempel kan kunder skjutas olika typer av meddelanden beroende på deras närhet till en relevant butik för att dra in dem, vilket också kan vara dynamisk beroende på butikens öppettider, sade han.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Bygga närvaro i sociala medier

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet