Indiska prop kräver $ 207 i kvarskatt från Samsung

Samsung Indien har mindre än två veckor att svara på den indiska skatteavdelningens påstående om man är skyldig 1,14 miljarder rupier (US $ 207 miljoner) i kvarskatt.

Nyhetssajt Livemint rapporterade måndag landets inkomstskatteavdelningen utfärdade en show orsak meddelande till den indiska enheten av det sydkoreanska företaget. Det uppgav lokala armen inte dra TDS (källskatt) från betalningar till sitt moderbolag.

“Det observeras från skivan bedömningen att Samsung Indien har gjort enorma utbetalningar till sitt moderbolag, Samsung Electronics, utan skatteavdrag u / s 195 i [dubbelbeskattning undvikande avtal (DTAA)] som ska underkännas och läggas tillbaka till den beskattningsbara inkomsten för assessee företaget, “meddelandet anges.

Den DTAA anger att “fasta driftställen” – vilket innebär en fast driftställe, såsom ett kontor, filial eller fabrik – måste betala skatt på vinsten i Indien.

Under 2010 förklarade Samsungs egen internationell skatt division den indiska enheten både en “fast driftställe” och ett helägt dotterbolag, berättade en icke namngiven indisk regeringstjänsteman Livemint.

“I så fall, var Samsung Indien skulle dra TDS om betalningar till Samsung Korea och syster oro”, den officiella sagt.

Som svar, sade en Samsung talesman i rapporten hade ännu inte fått någon officiell meddelande från den indiska regeringen. Livemint noterade meddelandet skickas i lördags, kan ta dagar att komma fram.

Samsung måste försvara påståendena senast den 14 april 2013 tillade den.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Samsung är inte det enda företaget i Indien skattesamlar sevärdheter,. Finska phonemaker Nokia, var förra veckan beordrade att, betala 20,8 miljarder rupier (US $ 383 miljoner) i skatter, som går tillbaka fem år, men det tillämpas för en vistelse att överklaga beslut.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet