Instagram tar snapchat med berättelser har

Facebook-ägda fotodelning app Instagram har lagt till en ny funktion som kallas berättelser, vilket den i direkt konkurrens med sociala medier rival snapchat.

Precis som på snapchat kan Instagram användare nu ta bilder och korta videofilmer, lägga emojis, teckningar och text till bilder, tryck på för att gå till nästa segment av historien, välj vem som kan se inlägg, och har berättelsen försvinna efter 24 timmar .

“Som ni dela flera foton och videoklipp, visas de tillsammans i ett bildspel format: Din berättelse” Instagram sade i ett blogginlägg.

“De foton och videoklipp kommer att försvinna efter 24 timmar och kommer inte att visas i din profil rutnät eller i foder.”

En regnbåge-färgad cirkel runt en användares profilbild på toppen av deras foder kommer beteckna när de har skapat en historia.

“För att se någons berättelse, bara peka på deras pro”, tillade Instagram.

“Tryck för att gå fram och tillbaka, eller dra för att hoppa till en annan persons historia. Om du vill kommentera något du ser, kan du trycka och skicka ett privat meddelande till den personen på Instagram Direct. Till skillnad från vanliga inlägg, det finns inga gillar eller offentliga kommentarer. ”

Instagram har sagt att det kommer att rulla ut Instagram berättelser på iOS och Android globalt under de kommande veckorna.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Facebook förvärvade populär fotodelning app Instagram för $ 300 miljoner och 23 miljoner aktier i april 2012, med snapchat uppgift knackar tillbaka en $ 3 miljarder erbjudande från Facebook i 2013.

Enligt en studie av marknadsundersökningar fast SimilarWeb i juni, den genomsnittliga tid som tillbringas på Instagram i USA är 19,93 minuter per dag, medan snapchat användare spenderar 18 minuter per dag på det trots den korta bilderna.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Snapchat nu värderas till cirka $ 18 miljarder med flera dagliga användare än Twitter.

med AAP

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada