IO expanderar till APAC med Singapore regional HQ

SINGAPORE – IO datacenter har lanserat sin Asien-Stillahavsområdet operationer med öppningen av dess regionala huvudkontor här.

Anläggningen är företagets första modulära mjukvarudefinierade datacenter utanför Nordamerika, som kommer att räknas Goldman Sachs som dess ankare klient. Delar såsom ramarna kommer att tillverkas och levereras från USA till Singapore, där ytterligare montering och anpassning kommer att äga rum, vilket kommer att bidra till att minska leveranstiden till kunder i regionen.

Enligt George Slessman, IO VD och produkt arkitekt, kan Singapore så småningom bli sitt internationella huvudkontor.

Asien-Stillahavsområdet bidrar med omkring 10 till 15 procent, förväntar jag den asiatiska marknaden kommer att stödja mer än 30 till 40 procent av den totala intäkter under de kommande fem till tio år “, säger Slessman under massmedia som sammanfattar. Han påpekade modulära datacenter hade fördelen av att vara mer; energi- och kostnadseffektiv jämfört; med äldre modeller och tillåtna ägare att skala upp stegvis.

Från sin bas i Singapore, kommer IO leverera datacentret as a Service (DCaaS) med hjälp av företagets mjukvarudefinierade datacenter teknik: IO.Anywhere och IO.OS. Landet valdes för sin robusta partnernätverk, företagsvänlig miljö, global talang och avancerad IT-infrastruktur, förklarade VD.

Över US $ 30 miljoner euro har investerats i byggnaden hittills som omfattar 140.000 kvadratfot datacenter utrymme och 30.000 kvadratfot kontor. Det finns för närvarande 8 modulära datacenter utplacerade, med plats för 122 mer. IO har för närvarande 420 anställda globalt, och räknar med att ha 500 vid årets slut. Det har 24 anställda i Singapore.

I juni hade IO aviserat en, teknik partnerskap med McLaren Applied Technologies, på att utveckla nästa generations teknik för att bygga effektivare datacenter. Detta inkluderade sätt att förbättra kylsystem som genom att utnyttja vind dynamik.

Expansionen av IO kommer hjälpa till att bygga en ekosystem för datahantering industrin i Singapore, där data blir dess, ny naturresurs, sade Jayson Goh, chef för Infocomms och media i Singapore Economic Development Board (EDB).

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Där vi ser möjligheter är där Singapore kan en dag bli en, konfidentiella uppgifter bank nav, där individer kommer att placera sina data eller digitala tillgångar med pålitliga partners som kan tillhandahålla tjänsten för dem “, tillade Goh.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Singapore central för den internationella marknaden

Boost för Singapore ekosystem