Iphones mest sårbar bland smartphones

Flera mjukvarusårbarheter förekommer i iOS jämfört med andra operativsystem, och en Sourcefire verkställande sade detta beror på att iPhone popularitet, och Apples strikt kontrollerad App Store som driver cyberbrottslingar för att hitta sårbarheter i operativsystemet i stället.

Enligt Sourcefires “25 år av sårbarheter” studie som släpptes i början av mars, som analyserade sårbarheter från Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) uppgifter och National Vulnerability Database (NVD), de flesta av mobila sårbar telefon har hittats i Apples iPhone. Databasen ger 25 års information om sårbarheter för att bedöma, som spänner från 1988.

210 sårbarheter som finns i Apples smartphone, vilket ger iOS 81 procent av mobiltelefonen sårbarhet marknadsandel. Detta är mer än det totala antalet sårbarheter i Android-baserade, Windows-baserade och Blackberry-baserade smartphones i kombination, på 19 procent.

I en intervju med webbplatsen Asien, Yves Younan, senior forskningsingenjör på Sourcefires Vulnerabilities Research Team och författare av rapporten påpekade fyndet var “överraskande”. Det var också “intressant” som Apple har haft betydande CVE tillväxt jämfört med året innan, trots att operativsystemet genomföra fler säkerhetsfunktioner i efterföljande iterationer, tillade han.

Även om Android-enheter har, toppade mobiltelefon operativsystem marknadsandel, iPhone är fortfarande populära bland konsumenterna, vilket är anledningen till cyberbrottslingar drivs att hitta kryphål i Apples operativsystem, förklarade Younan.

Med Android-enheter, cyberbrottslingar se mindre anledning att söka efter sårbarheter för att penetrera smartphones, tillade han. Android öppen plattform öppnar redan lätt upp för, tredje part och skadliga program lätt kan skapas för användare att ladda ner, förklarade han.

Å andra sidan, kan detta inte göras med iOS butiken på grund av Apples strikt kontroll av program som publiceras. Detta är anledningen till att cyberbrottslingar drivs att hitta luckor i programvarusystem av Apple istället, tillade han.

När det gäller Windows, kan det låga antalet sårbarheter bero på det faktum att det är inte en populär operativsystem ännu, Younan påpekade, men avböjde att kommentera sårbarheter i BlackBerry operativsystemet.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Det konstaterades också i rapporten det totala antalet sårbarheter med en hög Risknivå ökat kraftigt fram till 2007, då den nådde en topp på 3159. Sedan dess avsmalnande bort och föll till 1760, trots flera sårbarheter upptäcks i 2012.

Vad studien visar är sårbar är här för att stanna, konstaterade Younan.

Framåt måste företagen titta på hur man handskas med dem och mildra ha en cyberattacker utnyttja säkerhetsproblemet genom att installera begränsning på operativsystem eller använda säkerhetsprodukter, sade han.

“[Företag] bör också planera för potentiella kompromisser inklusive hur de kommer att bygga och säkerställa integriteten av data,” Younan till.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Företagen måste förbereda sig för, ta itu med sårbarheter

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer