Malaysia Airlines debuterar Facebook bokning

Malaysia Airlines tar sociala medier till en helt ny hög, genom att tillåta människor att boka sina flygningar och checka in med flygbolaget via Facebook.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

(Screen genom CBSi)

MHbuddy med Malaysia Airlines Facebook-sida kan du boka, checka in, hantera och dela dina flyg via det sociala nätverket. Facebook-sida kan också användarna vet om någon av sina vänner reser på samma flyg eller gå till samma destination.

“Med MHbuddy är vi glada att kunna erbjuda våra fans på sociala medier ett enkelt sätt att boka en biljett utan att behöva lämna Facebook,” Dr Amin Khan, vice vd, affärsstrategi, sade Malaysia Airlines till SITA.

För att få tillgång till Facebook-appen, måste du ge Malaysia Airlines behörighet att komma åt grundläggande och profilinformation om dig och dina vänner, samt gör det möjligt att lägga till din vägg.

När du bokar en flygning, fyller du i ett formulär som frågar var du reser från, där du vill resa till och datum för resor. MHbuddy kommer då lista vad flygningar är tillgängliga, hur mycket de kostar och om någon av dina vänner reser till eller bor i samma destination. Därifrån är det en enkel sak att klicka på önskad flygning och sedan fylla ut betalningsinformationen.

Om en vän råkar vara på samma flyg eller bor där du är på väg, kommer MHbuddy lista dem under avgång och ankomst lista, med en “Dela med vänner” -knappen bredvid deras namn. Genom att klicka på den här knappen kan du skicka en kommentar om deras vägg.

Använda MHbuddy att checka in, kommer du att kunna välja din plats via ett säte karta, som också kommer att visa dig var några vänner som reser på samma flyg sitter ( “Aktie med dina vänner” knappen visas också här).

Om du är orolig för privatlivet, luftfart IT-leverantör SITA Lab, som utvecklat MHbuddy för Malaysia Airlines uppgav att resenärerna kan välja huruvida de vill dela sin flyginformation med vänner.

Malaysia Airlines är inte det första företaget att erbjuda denna tjänst via Facebook, som amerikanska flygbolaget Delta Air Lines har erbjudit en bokningstjänst på det sociala nätverket sedan augusti förra året.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation