Mushkin outs 480GB SSD för tunna bärbara datorer

Entusiasten PC komponentleverantör Mushkin har avslöjat en 480GB mSATA SSD-hårddisk.

Det är lätt dessa dagar att hitta en 480GB eller till och med 512 GB SATA SSD, men sådana höga kapacitet har hittills gäckat dem som vill ha en mindre formfaktor SSD för en tunn bärbar dator. Detta är vad inte mycket-välkända, Mushkin, är lovande med enkelmodulen Atlas 480GB modell.

“Att hålla z-höjd så låg som möjligt och hantera att passa åtta NAND flashchip och en styrenhet på en mSATA PCB var ingen enkel uppgift, men nu kapacitetskrävande Ultrabook och bärbara datorer kan gå längre än 256GB mSATA barriären,” Mushkin produktutveckling chef Brian Flood sade i ett uttalande på onsdagen.

När det gäller specifikationer, har Atlas 480GB SSD en 6Gb / s gränssnitt och körs på en Sandforce SF-2281 flashminne controller (eller “SSD-processor”, som Sandforce termer) med ostrypt IOPS. Den fasta programvaran är användarvänlig uppgraderas, och enheten stöder ATA avancerade energisparfunktioner (APM) och Native Command Queuing (NCQ).

Den rekommenderade pris för SSD är $ 500 (£ 312) i USA, där Mushkin gör sin sats. Det finns inga ord ännu på brittiska tillgänglighet.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip