NBN fördubblar satellitdata utsläppsrätter rör 40k hem till fasta trådlösa

Företaget rulla ut Australiens National Broadband Network (NBN) har aviserat en ökning av utsläppsrätter data för kunder på sin långsiktiga satellitbaserade lösningen, erbjuder nu upp till 150GB per månad plus 50GB extra för distansstudenter, efter att ha frigjort satellitkapacitet genom att flytta 40.000 lokaler till dess fasta trådlösa eller fasta nätverk.

Den 150GB planen är tillgänglig som en grundläggande grossist paket, uppdelad i 75GB lågtrafik – som ska användas från 01:00 till 07:00 – och 75GB på topp. Företaget är också diskuterar tillåter tjänsteleverantörer detaljhandeln (regionstrategidokumenten) att erbjuda paket med 150GB per månad topp användning.

“Genom att använda den fulla omfattningen tillgänglig kapacitet på den andra satelliten, har vi bestämt att med en ökning av den fasta trådlösa fotavtryck – runt omkring 40.000 tjänster – och optimering av resten av miljön, kan vi leverera det fördubbling av grundläggande plan för konsumenter i regionala och avlägsna Australien, “Gavin Williams, NBN verkställande chef för Fixed Wireless och satellitteknik, berättade media på måndag.

Så vad det betyder är våra grundläggande tjänster flyttar från en genomsnittlig nedladdningen av 15GB i månaden till 30GB per månad, och den maximalt tillåtna paketet på de flesta planer som flyttar från 75GB planen till 75GB i topp, men en total storlek på 150GB. Så det är en massiv ökning i vad som tidigare har övervägts för satellit grundläggande plan.

Williams tillade att även den andra satelliten kommer inte att lanseras förrän Q4 2016 kommer hög data planer finnas tillgängliga före detta.

“Vi kommer inledningsvis ladda upp Sky Muster, och den andra satelliten kommer då att stödja tillväxten när vi behöver, när Sky Muster är mer ockuperade”, förklarade han.

NBN föreslår att bevilja ett extra 50GB månadsuppgifter ersättning som ska användas av barn för avstånd utbildningssyfte över en andra port. Detta 50GB skulle ges till högst tre studenter per lokaler.

“Vi kommer att gå in i samråd med industrin för att ge en separat, distinkt port tillgänglig för barn som utnyttjar distansundervisning som främsta medel för utbildning. Och från lanseringen, kommer detta att ge upp till 50 GB ersättning till var och en av dessa barn, upp att 150GB per hemman, tydligt separat och utöver vad andra plan används vid den hem eller företag “, säger Williams.

Vi är också överväger att utveckla denna förmåga ytterligare med flera gjutna och högkvalitativ videokonferenser så att det verkligen finns en skräddarsydd lösning för barn utbildade hemma.

Beslutet kommer att slutföras efter samråd med statliga och federala myndigheter för utbildning samt andra intressenter.

“Barn som lever på landsbygden och avlägsna platser har länge lidit dålig tillgång till bredband”, säger Wendy Hick, förbundspresident av de isolerade Barns Föräldraföreningen (ICPA).

Påverkan på skol har orsakat allvarlig oro bland användarna. Dagens tillkännagivande är resultatet av ett samarbete mellan NBN, myndigheter och organisationer som ICPA arbeta tillsammans för att ta itu med de utmaningar. Detta bör göra det möjligt australiska barn att hålla igång med sin utbildning, oavsett var de bor.

NBN lanserade den första av sina två nya AU $ 620 miljoner Ka-bandssatelliter – som kommunikationsminister cum premiärminister Malcolm Turnbull märkta onödiga “Rolls-Royce” satelliter under sin tid som skuggkommunikationsminister – i början av oktober som en del av dess långsiktiga satellit lösning för dem som bor på landsbygden och i avlägsna områden.

Satelliten, konstruerade och byggda i samband med Arianespace, SSL, ViaSat, Optus, och Ericsson, lanserades från Franska Guyana till höghastighetsbredbandstäckningen i samband med den andra satelliten kommer att inledas i mitten av 2016 för 3 procent av den australiensiska befolkningen som inte bor i den fasta trådlösa, fiber och hybrid fiber-koaxial (HFC) NBN nätverk fotavtryck.

Satelliten kommer att “överbrygga den digitala klyftan mellan Australiens städer och regioner”, kommunikationsminister Mitch Fifield sade i oktober, trots dataanvändning som kapslas och höga hastigheter locka högre prisklasser än de på fiber.

“NBN långsiktiga satellittjänster kommer att vara ett spel växlare för många avlägsna australier, erbjuder bredbandstjänster på ADSL2 jämförbara hastigheter för första gången”, sade Fifield.

Sky Muster och hennes syster satellit är bland de största kommersiella satelliter någonsin lanserats. Varje kommer att skjuta 101 fläcklober som ger täckning till Australien och fem offshore platser: jul, Cocos, Lord Howe, Norfolk, och Macquarie Islands.

Satelliten kommer inte att ge kommersiella tjänster till april eller maj 2016 med NBN programchef för satellit Matt Dawson berättar webbplatsen i oktober att testning av satellitens funktioner skulle äga rum förrän i slutet av detta år.

“Lanseringen av satelliten är en sak … då blir det en period av cirka två månader, där SSL, tillverkaren av satelliten, måste göra en del i omloppsbana tester för att säkerställa att satelliten fungerar som avsett och som kommer att ta oss igenom tills början av december, där de sedan kommer att lämna över kontrollen över satelliten till Optus, eftersom vi har lagt ut flygverksamhet till Optus, “sade Dawson.

Uppdatering satellitens framsteg på måndag, Williams sade att det är nu på väg in i affärs beredskap testning.

“Detta är den punkt där våra test detaljhandeln tjänsteleverantörer är anslutna till satellitnätverket och kan placera de första order”, säger Williams.

Den nya satelliten kommer att ersätta den tillfälliga satellittjänsten införts av den tidigare Labor regeringen, som har sett så många registreringar som bredbandshastigheter för satellitkunder har avtagit till en genomsökning.

Den långsiktiga satellittjänst är inställd för att avhjälpa situationen, vilket ger förbättrad bredbandsanslutning för dem som bor i regionala och avlägsna områden.

“Dessa [satelliter] konstruerades marken upp för jobbet till hands. För att ansluta den regionala och fjärr Australien Det sammanlagda kapacitet som stöds av dessa satelliter är 135 gigabit per sekund”, sade han i oktober.

För att sätta det i perspektiv, är det full kapacitet av interimssatellittjänst … närmare 3 gigabit per sekund.

Den nya satellittjänst mössor nu varje IP-adress “användning på 150GB per maximal månad för att förhindra kapacitet inte överträffat av efterfrågan igen, i enlighet med en” fair use “politik.

Deena Shiff, chef för regionala tele Independent Review Committee, hävdade i september att det är orättvist att kritisera storkonsumenter av satellittjänster, eftersom det är deras enda länk till bredband, medan de som bor i stadsområden kan sprida sin användning under flera planer och internet-kopplingspunkter.

“En satellit användare kommer att betala mycket mer. I praktiken, där det finns val av erbjudanden, tydligt, du kommer att leta efter det bästa erbjudandet och du kommer att optimera din användning mellan Wi-Fi, VoIP, fasta och mobila. och den möjligheten helt enkelt inte existerar för många regionala användare “, sade hon vid den årliga ACCAN riksstämma.

När man talar om data svin på satellit, det är lite stötande eftersom de litar så mycket på kommunikation för sina grundläggande behov, och även deras yrkesmässig användning och deras konsumentbruk inom en gård är verkligen sitter i ett plan så tenderar de naturligtvis vara över genomsnittet användare.

Dock har NBN vd Bill Morrow påpekade att eftersom satelliten är en ändlig tjänst, obegränsad nedladdning utsläppsrätter kan inte lämnas.

“Det finns gränser bakom detta, eftersom varje satellit som vi ska sätta upp i luften begränsas av mängden kapacitet” Morrow förklaras.

Vi räknar inte med att det finns några problem eftersom vi vet, igen, om det finns några användare som behöver mer än genomsnittet, kan vi ta emot dem. Och det kommer att bli klara genom prisklasser genom återförsäljare.

Med distansutbildning beroende av satellittjänster, Dawson också tidigare förklarats planer NBN att leverera denna kapacitet genom eventuellt utse en port på en kunds modem som ska användas särskilt för utbildning och lärande.

“Modemen redan har fyra portar, så vi skulle använda en av dessa extra portar potentiellt ansluta användartjänster direkt till ett utbildningsnätverk av något slag som vi tillhandahålls av en utbildningsavdelning, en stat baserad avdelning”, säger Dawson.

Därför den information som de skulle ladda ner över internet sedan skulle inte räknas deras månatliga planer, som har varit ett bekymmer som togs upp av ett antal distansutbildningsorganisationer … och det är ett alternativ som är fullt möjligt med det sätt som vi ve konstruerade nätverket.

Dåvarande Statssekreterare för kommunikation Paul Fletcher höjde först denna möjlighet i augusti, med nyheten att en distansutbildning arbetsgrupp hade fastställts i Canberra för att undersöka hur de nya NBN satelliterna kan utnyttjas för att förbättra distansundervisning.

I en show av stöd för dem som hoppas kunna utnyttja NBN för utbildning, företaget får också satelliten som ska namnges med en sex-årig grundskola eleven baserad 400km utanför Alice Springs i Northern Territory.

Försök och utveckling för dedikerad utbildning videotjänster pågår, som är bransch samråd om distansutbildning uppgifter bidrag.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata