NBN inte planeras av politik: Quigley

National Broadband Network Company (NBN Co) VD Mike Quigley har avvisat förslag från koalitionen att de 28 nya platser tillkännagavs igår var mestadels hålls av liberala och nationella väljarna.

Igår eftermiddag, liberal MP Paul Fletcher föreslog att endast sju av de 28 platserna tillkännagavs var i trygga liberala väljare, med 80 procent av det totala antalet platser i platser som innehas av Federal Labor, gröna, oberoende parlamentsledamöter och säten som marginellt innehas av koalitionen.

“Baserat på första analys av NBN utrullning siffror som släpptes i dag, verkar det som om NBN utrullnings beslut tas av politiska skäl”, säger Fletcher.

I en senaten Uppskattningar höra igår kväll, sade Quigley att tekniska faktorer såsom tillgången på utbyte utrymme och svart fiber från Telstra var mest inflytelserika i fastställandet av nästa 28 platser för NBN fiber utrullningen.

Tillgängligheten av denna infrastruktur är beroende av Telstra att kunna frigöra utbyte utrymme och frigöra svart fiber “, sade han förhandlingen.” Överväldigande dessa tidiga skeden, tillgången på Telstra infrastruktur dikterar där vi kan gå i utrullningen .

Telstra aktieägare rösta för $ 11 miljarder NBN affären igår har banat väg för NBN Co att börja hyra Telstra infrastruktur som en del av affären, och Quigley sade rösta passerar var bra för alla inblandade.

Andra faktorer såsom de avtal som ingåtts med byggföretag, utrullningen i nya bostadsprojekt, utrullningen av NBN Co långsiktiga utvecklingen (LTE) fasta trådlösa tjänster och beslutet att förlänga befintliga NBN platser alla spelat en viktig roll , sade Quigley. Han tillade att regeringen hade riktat NBN Co att rulla ut till en blandning av regionala och storstadsområden.

Quigley uppgav också att NBN Co rullade ut fiber i ringmärkta formationer så i händelse av fibern skärs av i ett område, datatrafik kan fortfarande levereras från den andra sidan av ringen.

Även NBN Co hade ännu inte slutföra entreprenadavtal i Northern Territory och South Australia, Quigley sade att de områden som anges i dessa områden idag fortfarande skulle gå vidare som planerat. Han sade att bolaget planerar att tillkännage undertecknandet av kontrakten i nästa månad.

Kommunikationsminister Stephen Conroy inte hålla tillbaka, säger att Fletcher påståenden var “pinsamt” och ignoreras ett antal förorter som Kiama som var i koalitions väljarna.

“Jag förkastar hela förutsättningen för idiotiska pressmeddelandet Mr Fletcher släcka”, säger Conroy.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze