Oracle top CRM-leverantör med Salesforce.com nr 2, säger IDC

Den kundvård sektor är mycket fragmenterad — 18 leverantörer med mer än $ 100 miljoner dollar i intäkter — men Oracle är den enda med tvåsiffrig marknadsandel, enligt uppgifter från IDC.

IDC definierar CRM marknaden applikationer som hanterar marknadsföring, försäljning, kundservice och contact center. Den globala CRM-marknaden omsatte $ 9,2 miljarder under första halvan av 2011, upp 13,2 procent från ett år sedan.

Bland de viktigaste punkterna (IDC inte avslöja ranking djupgående leverantörs)

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Oracle hade 13,2 procent av CRM-marknaden under första halvåret. Oracle var den enda CRM-leverantör med tvåsiffrig marknadsandel,. Salesforce.com var nr 2 i den första halvan och levererade den bästa tillväxten under perioden — upp 22,6 procent från ett år sedan,. Marknadsföring, försäljning och kundservice var kategorier med tvåsiffrig tillväxt,. 18 leverantörer hade 63 procent av CRM-marknaden med 170 leverantörer dela resten av kategori. Ja, folk som är 170 leverantörer,. Nuance Communications och Reynolds & Reynolds knäckt $ 100 miljoner dollar intäkter varumärke,. SAP och NICE Systems växte snabbare än marknaden.

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion