Filippinerna eyeing fängelse callcenter

Filippinerna lanserar ett initiativ som snart kunde se call centers att inrättas i fängelser och drivs av intagna.

Flytten är ett program som dubbas BILIB I.T., som syftar till att ge fångar nya färdigheter för att öka sina chanser att sysselsättning och återintegrera tillbaka till samhället vid övergång, enligt Inquirer tisdag.

“Vi får se om vi kan försöka bygga teletjänstcentraler i fängelse anläggningar för att hjälpa dessa fångar utnyttja sin utbildning och få anställning”, säger senator Alan Peter Cayetano i artikeln.

Stipendier för IT-kurser skulle tilldelas kvalificerade fångar, enligt Cayetano, till minst 200 fångar från början med planer på att fördubbla antalet.

Bland de kurser som erbjuds är grundläggande det, Adobe Photoshop, hårdvara service och en efterbehandling kurs för call center agenter, vilket skulle inkludera kunskaper i engelska och webbdesign, noterade Inquirer.

Senatorn spelas ner, säkerhetsfrågor och citerade ett liknande program i USA där “intagen göra call center arbete för nonsensitive frågor”,. Enligt Cayetano, som kan vara en del av programmet omfatta människor som har tjänat sitt straff men föredrar att leva i straff samfundet på grund av bristande kompetens som krävs för att återförenas med arbetskraften, fångar som har minsta säkerhet, och de intagna med meningar inte längre än sex år.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer