Google testar extremt hög hastighet trådlöst Internet-teknik

Google söker FCC tillstånd att testa ny teknik som kan gifta sig med hastigheten på Google Fiber till trådlösa tjänster.

I en ansökan till den amerikanska Federal Communications Commission (FCC) på måndag, begärde tech jätte tillstånd att genomföra tester i Kalifornien över trådlösa spektrum. Av speciellt intresse, som noterats av Reuters, är ett sällan använt millimeter-wave frekvens som är i stånd att sända stora mängder information över luften.

Enligt publikationen, kan testerna signalera skapandet av basteknologi för användning i hög hastighet, trådlös uppkoppling – en del av Googles planer på att utvidga sin räckvidd i Internetleverantören industrin. Om så är fallet, skulle detta obliviate behovet av kablar eller fiber jordiska. En snabb bredbandstjänst strålade i våra hem skulle kunna fungera som en förlängning av Googles långsamt växande, Fiber tjänst som erbjuder upp till en gigabit i uppladdning och nedladdningshastighet – men lägger grunden är en långsam process.

Det finns ett stort utbud av nyttoprogram på marknaden, men vilka som anses bäst?

Ansökan undertecknas av Google Access och energi division chef Craig Barratt, dokumenterar en 180-dagars test som företaget säger kommer att ge “värdefull inblick i Googles tekniska innovationer och potentiella affärsplaner och strategi.” Även om mycket av ansökan redigerat för att skydda konfidentiella uppgifter, tech jätte anges att syftet med testet är att “snabbt testa radioapparater på ett sätt som sannolikt kommer att bidra till utvecklingen, förlängning, utvidgning eller användning av radio konst.

Testet, om det godkänns, kommer att köras på tre platser i Kalifornien San Francisco Bay-området. Arkivering säger att tester kommer att genomföras i 5,8 GHz och 24,2 GHz, liksom millimetervågutrustning banden 71-76 GHz och 81-86 GHz, och kommer att baseras på smalbandbredds sändningar.

I relaterade nyheter, Google nyligen, avslöjade planer, att stödja byggandet av en ny undervattensfiberoptisk kabel som sträcker sig från den brasilianska städerna Santos och Fortaleza med Boca Raton i Florida. Den $ 60.000.000 projekt kommer att hålla datakapacitet 64Tbps, vilket kommer att bidra till att förbättra Brasiliens fattiga Internet hastighet.

Läs vidare: I Googles värld

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Google Express expanderar till flera städer med nytt namn, medlemsavgifter, Google tredubblar Chrome bugg bounty belöningar till $ 15.000, Google lockar startups moln efter med $ 100.000 kredit, Google öppnar upp klassrummet verktyg för lärare över hela världen, Google lanserar quantum processor, artificiell intelligens projekt

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre