Gree att stänga Kina kontor

Gree Peking-baserade kontoret kommer officiellt upphöra med verksamheten den 28 juni i år och alla dess anställda kommer att sägas upp.

Beslutet presenterades i en intern meddelande från bolagets kinesiska tech webbplats Sina Tech rapporterade på tisdag. Emellertid har den japanska mobila spel jätte inte tillkännagivit en kompensationsplan för de anställda. Den senaste utvecklingen följer på ett tidigare meddelande den permitterade över 30 anställda vid sin nordamerikanska kontor i december förra året.

Enligt Sina, Gree misslyckades med att ta tillfället i akt att utnyttja den mobila marknaden, trots den ökade smartphone användning, vilket resulterar i 60 procent av sina intäkter fortfarande kommer från funktionen telefon användare. Detta är dock användarbas krymper och spelutvecklare fortfarande inte har ristat en dominerande ställning på marknaden som en smartphone spelplattform.

Rapporten påpekade också Gree, liksom de flesta japanska företag, har en stel organisation och har många japanska chefer som arbetar i sitt Kina kontor, vilket gör det svårt för företaget att anpassa sig till den kinesiska marknaden.

Industri bevakare tidigare berättade webbplatsen Asien som mobila och sociala spelutvecklare måste se längre än att bara generera intäkter från sina spel, och, diversifiera i olika vägar för att bättre tjäna pengar på sina produkter, och överleva mördande konkurrens.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott