IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

Först en AI skrev ett manus, nu IBM Watson har bidragit till att skapa en filmtrailer.

Film redaktörer från 20th Century Fox har slagit sig ihop med IBM: s AI-system för att skapa trailern för studions kommande film Morgan. Passande nog är Morgan en sci-fi / skräckfilm om forskare som skapar en konstgjord humanoid vars befogenheter växer utom kontroll.

Enligt IBM kan släp vara dyrt och tidskrävande att göra, med grupper av människor upp till 30 dagar att slutföra. Med hjälp av Watson API, var IBM kunna skära den processen ner till en dag, skapar den första så kallade “kognitiva filmtrailer”.

IBM har successivt bredda användningsområdena för Watson. Systemet byggdes av IBM för att vinna det populära spelet visar Jeopardy! och senare anpassad för användning i branscher som bank och hälsovård, och på senare tid används i själv bilkörning.

IBM har slagit sig ihop med Local Motors för en ny autonomt fordon. Här är hur det kommer att hantera svåra passagerare – och varför du inte kommer att kunna köpa en.

Watson utsattes för 100 fasa filmtrailers. Träningsprocessen inblandade Watson matas tusentals scener från dessa vagnar, så att systemet för att lära sig olika moment som normalt kännetecknar en skräck / spänning film. Efter det matas IBM systemet alla 90 minuter från Morgan, och med hjälp av sin nyligen fått kunskap om skräckfilmer, Watson väljs sedan 10 klipp som bör övervägas för släpvagnen.

Watson faktiskt inte göra slutavverkning och redigering, som i stället sköttes av en mänsklig film redaktör. Men gjorde det skära ner filmen till bara sex minuter film. Naturligtvis inte allt det plockas var lämpligt, men enligt IBM, erbjöd ett annat sätt att utvärdera scener.

“Inte överraskande, valde vårt system vissa stunder i filmen som inte ingick i andra Morgan vagnar Systemet tillät oss att titta på ögonblick i filmen på olika sätt -. Stunder som kanske inte har traditionellt gjort snittet var nu slutlistan som . kandidater Å andra sidan, när vi igenom alla de scener som vårt system valts, en inte verkar passa med den större berättelsen vi försökte säga -. så vi beslutat att inte använda den även Watson slutar ibland med bilder på styckningslokalen golvet! ”

Hur bra är IBM Watson på främmande språk? En spansk bank är på väg att ta reda på, Hot modedesigner IBM Watson debut smarta klänning på Met Gala, IBM Watson: Insidan historien om hur Jeopardy-vinnande superdator föddes, och vad den vill göra härnäst (elaptopcomputer.com) , IBM Watson nästa stora utmaning: Arkivering din skatt

Du kan se sista trailern längst upp i artikeln, bedöma själv om Watson gjorde ett bra jobb.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Artificiell intelligens;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, innovation,? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning, stora datamängder,? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb; CXO;? # CXOTALK Reinventing den juridiska sektorn med AI, maskininlärning, och augmented reality

? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

? #CXOTALK Reinventing den juridiska sektorn med AI, maskininlärning, och augmented reality

WATSON