IDF 2010: Acer Revo 2, Asus Companion Box sport Intel Atom CE4100-processorer, Windows Media Center Embedded

Boxee Box är inte den enda enhet skryta dag om dess Intel Atom CE4100-processor. Två nya visades på Intel Developer Forum idrotts samma CPU. Dessutom de två enheterna är utrustade med den nya Windows Media Center Embedded, en underhållning vänlig version av Windows Embedded Standard 7.

När varken Acer Revo två eller Asus Companion Box ser något sexigare än en vanlig DVD-spelare, Revo 2 omfattar den potentiellt sval Revo Pad, som kan fungera som en slide-out navigator / fjärrkontrollen eller en upplyst pekskärm tangentbord. Den har också en längre spec lista, inklusive en intern hårddisk, inbyggd optisk enhet och HDMI-utgång. Asus box saknar interna enheter och HDMI, men innehåller en digital tv-mottagare och komponentvideoutgång för HD-källor. Det verkar inte som om någon kommer med inbyggd Wi-Fi, som du tror skulle vara en no-brainer vid det här laget.

Bland andra funktioner, den nya inbäddade versionen av Windows lovar multitouch stöd (vilket gör Revo Pad möjligt) och Aero UI smak. Du kan se skärmar och en video av nya medier gränssnitt på Engadget, där du kommer att märka en programmeringsguide som blandas Internet “kanaler” med standardsändningskanaler och oundvikliga stöd Netflix under film rubriken.

Båda enheterna väntas under första halvan av 2011, och de måste vara prissatta rätt att konkurrera med en massa anslutna vardagsrum streamers som verkar dyka upp en gång i veckan (eller ibland dagligen) basis. Som särskilt gäller för Asus rutan om det så småningom fartyg utan några enheter – är Windows Media Center Embedded kommer att vara smart nog att vara försäljningsargument i något som inte är byggd något liknande en traditionell dator?

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september