Intel Security team med VMware, Ericsson, tillägger offentliga moln svit för McAfee

Intel tog båten full av säkerhetsprogram och datahantering uppgraderingar till den årliga RSA expo i San Francisco den här veckan.

Många av dessa uppdateringar är avsedda att återspegla en kombination av innovation samt en kultur skifte inom IT-avdelningar, baserat på kommentarer från Intel Security Senior Vice President Chris Young.

“Det är svårt för oss att ändra när vi bara försöker bara överleva status quo i vår bransch. Vi vet statistiken”, erkände Young när han talade på tisdag morgon grundton.

Det finns dock gott om utrymme för optimism som Young betonade samtal om IT-säkerhet har blivit mer öppen – även inom den själv.

Young erkände att den gamla IT kulturen ville andra företags avdelningar för att backa och låta specialister utföra sitt arbete.

Nu, säkerhet är IT på dagordningen och diskuteras från styrelserum till Ovala rummet, belägen Young.

Vi vet de data vi har inte kommer att förändras så mycket. Vi vet att vi kommer att få en mycket mer av det, “Young fortsatte.” Men vi kan ändra hur vi ser på den information som finns tillgänglig för oss. Vi kan börja känna annorlunda om det.

Processorn jätten att förlita sig på några viktiga allianser för att uppnå sin egen agenda IT-säkerhet.

Microsofts Brad Smith: “Vägen till helvetet börjar vid bakdörren, Attacker, avbrott, förstörelse topp oro för NSA chefen, säkerhet och sekretess: Nya utmaningar

På mobila enheter, till exempel Intel Security kommer att samarbeta med Ericsson på hanterade säkerhetslösningar som syftar mot teleoperatörer för distribution med respektive företags IT-erbjudanden.

För större, övergripande system IT företag, har Intel skapat ett nytt partnerskap med VMware för att automatisera säkerhet på mjukvarudefinierade nätverksmiljöer.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Gemensamma kunder kommer att ha tillgång till distribuerade tjänster från VMwares NSX nätverk virtualiseringsplattform i samband med distribution och skalning säkerhetslager knutna till nätverkssäkerhet plattform Intel dotterbolag McAfee.

McAfee portfölj själv också behandlas med en myriad av nyp och stoppar här och där från e-posthantering till avancerad hot upptäckt att nästa generations brandväggar för bättre användar-ID säkerhet.

Men den verkliga tillägg för McAfee denna vecka är lanseringen av sin Public Cloud Server Security Suite, som tar en närmare titt på att skydda gäster på ett visst nät och arbetsbelastning förde med sig.

Sviten bygger på automatisering och integrerad kommunikation, dela information om hot upptäckter över alla endpoints withe syfte att reagera på inkommande attacker snabbare.

Mer från RSA 2016

McAfees Public Cloud Server Security Suite är nu tillgänglig via Amazon Web Services som en betald, direkt notering på Amazon. Prissatt per timme ska abonnenter endast faktureras när aktivt använder linjen av tjänsten.

Verkligheten är att vi inte kan fortsätta att blanda ihop hårt arbete med resultat, “Young anmärkte.” Verkligheten är vi blir utspelad i vår bransch. Den goda nyheten är att det inte game over för oss.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer