International Bank HSBC svämmas av virus

I sitt tal vid e-Crime kongressen i London, Alan Jebson, HSBC grupp operativ chef, sade att banken fick ofta tiotusentals gånger den siffran.

Jag var intresserad av att höra det var sju attacker per dag “, säger Jebson.” På vår värsta dagen förra året, vi hade 100.000 attacker.

 funktionen; Har du varit nätfiske? Kontrollera här för att se om en e-post som verkar vara från din bank eller en online-handlare är faktiskt ett försök att lura dig,. Den brittiska teknik polisen, National Hi-Tech Crime Unit, sade på måndagen att brittiska företag får en genomsnittlig av sju virus per dag.

HSBC innehar mer än en biljon dollar i tillgångar, vilket gör det en frestande mål för virusmakare och hackare. Men e-postidentitetsstöld bedrägerier utgör ett större hot mot bankens 18,9 miljoner kunder på nätet, sade Jebson.

Vi är naturligtvis mycket oroade över något som skulle skada Internetbank “, säger Jebson.” Kunderna kommer bara göra affärer på nätet om de är övertygade om att det är säkert. Kunderna är inte längre säker på om e-post från finansinstitut är äkta.

Nätfiske använder typiskt e-postmeddelanden som ser ut att komma från pålitliga leverantörer som banker eller webbutiker. De e-postmeddelanden innehåller länkar till falska webbplatser som verkar tillhöra de företag, men det är egentligen värd av bedragare, som hoppas att lura offren att lämna över konfidentiell information såsom lösenord och kreditkortsnummer.

Det finns bevis för att bedrägerier skadar konsumenternas förtroende “, konstaterade Jebson.” Forskning har visat att utnyttjandet av (e-handel) avtar.

Jebson strykas att banker och kunder måste samarbeta i sina ansträngningar att omintetgöra bedragare. Han sade att HSBC samarbetar med artister som Citibank att utbyta information om säkerhet, och banken är även överväger att använda biometri i tre-faktorsautentisering – där en kund skulle behöva leverera tre olika bitar av information för att bevisa identitet.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Ju hårdare vi gör det för brottslingar att få tillträde till konton, desto svårare vi gör det för allmänheten. Men detta är ett spel vi inte har råd att förlora “, säger Jebson.

Dan Ilett av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar