Internationell säkerhetspakter avgörande, men förtroende som krävs

Gränsöverskridande säkerhetspakter är allt viktigare eftersom dessa kan hjälpa till att bekämpa it-brottslighet, tillåta regeringar att dela information om hot och öppna kanaler för kommunikation, säger observatörer säkerhets. Utmaningen kommer att vara att främja förtroende mellan traditionella konkurrerande länder och genomdriva avtalen, dock.

Phyllis Schneck, vice vd och CTO av McAfees offentliga sektorn arm, noteras att sådana överenskommelser mellan regeringar är nödvändiga på grund av den globala karaktär cyberbrott.

Dessutom ger dessa struktur och sammanhang för partnerländer att utbyta information om hot, och göra det möjligt för regeringar och företag att samarbeta på ett sätt att effektivt bekämpa cyberbrott samtidigt som integriteten för sina medborgare är skyddade, tillade hon.

Ashar Aziz, grundare och VD för FireEye, tillade att allierade nu kan öppna kommunikationskanaler för att undvika oavsiktliga konsekvenser. Detta är viktigt i online-arenan, eftersom det hjälper till att undvika eventuell upptrappning av spänningar på grund av felkalkylerade attacker, till exempel, förklarade han.

Denna punkt upprepades av den amerikanska försvarsministern Leon Panetta, som sade i maj att eftersom USA och Kina har utsatts för cyberattacker i det förflutna, har de båda länderna utvecklat tekniska kompetens i denna arena. Emellertid uppgav han att det är “mycket viktigt” att de arbetade tillsammans för att utveckla sätt att undvika eventuella räknefel eller missuppfattning som kan leda till kris.

Aziz fortsatte med att varna för att online-hot har förändrats radikalt på bara några år, medan cyberbrottslingar har också utvecklats från att delta i den “breda, en spridning approach” av massmarknaden malware att utveckla anpassnings skadlig kod att “stjäla känslig och insiderinformation. De kan göra så använder kommersiella verktygslådor för att bygga malware effektiva på att tränga säkra företagsnätverk, tillade han.

Med den föränderliga säkerhetslandskapet, gränsöverskridande avtal tar på ytterligare betydelse för att förebygga sociala och ekonomiska nedfallet från cyberattacker, gissade han.

Realtid intelligens som behövs, för att säkerställa att pakten är effektiv men VD sade relevanta tekniker för att ge realtid, är viktig situationsmedvetenhet. Han förklarade att i realtid malware analys, ständigt hot övervakning, och geo-skrivnings resurser måste sättas in för att öka avtalen och förhindra spänningar stiger bör någon av de statliga partner drabbas av en cyberattack.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Den samlade informationen från dessa system kan också delas för att underlätta åtal av Internetbrott, tillade han.

Schneck tillade att med den globala sammankopplad struktur Internet, skulle en viktig utmaning är att korrelera realtid underrättelser från flera källor och länder. Detta är anledningen till att det behövs internationellt samarbete för att underlätta detta och parera Internethot.

“Denna grad av situationsmedvetenhet är avgörande för att kunna ta itu med realtids cyber utmaningar regeringar och den privata sektorn konfrontera idag”, sade hon.

Ett exempel på detta är avtalet US närvarande åtnjuter med sina motparter i Europeiska unionen, CTO påpekade, och tillade att det var väl genomtänkt och fungerar väl. Båda parter har goda incitament att samarbeta och ta en aktiv roll i informationsutbytet, cyber övningar, och politiska utvecklingen, betonade Schneck.

Vinna förtroendefrågor, kan dock sådana internationella säkerhetsavtal vara svårt att genomdriva bör det finnas en brist på förtroende mellan allierade regeringar, sade McAfee verkställande.

För att skapa förtroende, föreslog hon länder skapar initiala förtroendeskapande åtgärder under förhandlingarna om villkoren för pakten. Det bör också finnas starka incitament att samarbeta med i fördraget, tillade hon.

Driva fördraget och korrekt redovisning av sina handlingar kommer att finnas utmaningar för noterade Aziz. Till exempel, för bevakningen av allierade agerande se om de uppfyller den överenskommelse kan skapa konflikter om det inte finns en uppsättning tekniker på plats för att mildra detta och skydda mot brott.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”