iPhone 5 hårdvarubaserade rykten: roundup

Det finns ingen brist på iPhone 5 relaterade rykten gör rundor. Men samtalet är billigt, så jag tenderar att lägga mer materiel i rykten som är förknippade med verkliga, fysiska hårdvara.

I galleriet nedan jag sålla bland de nuvarande hårdvaru läckage och ta en titt på vad de påstådda iPhone 5 delar kan berätta om Apples kommande – och efterlängtade – iPhone 5.

En handfull av vad som påstods vara iPhone 5 komponenter har läckt under de senaste veckorna.

Det hela började när Hong Kong baserade delar leverantören ETradeSupply postat en video som påstås visade metallchassi att Apple kommer att använda för iPhone 5. Det nya chassit skilde sig från den hos iPhone 4 och 4S chassi i ett antal viktiga sätt. Videon visade ett chassi med en unibody metallkonstruktion, ryktas vara tillverkad av Liquidmetal legering. Chassit är också betydligt längre – men ingen större – än chassi någon tidigare iPhone, vilket tyder på att det har gjorts större för att rymma en större skärm.

Noterbart föreslår nya chassit också att dockningskontakten som är prydd varje iPhone, iPad, och de flesta iPods, har kraftigt förminskad för iPhone 5. Även om det finns, en hel del rykten om vad den nya dockningskontakt blir som har fysiska bevis ännu ytan.

ETradeSupply har också skrivit en video, tillsammans med ett antal detaljerade bilder och specifikationer, utger sig för att visa, frontglaspanel, av iPhone 5.

Skärmytan, mätt diagonalt, kommer ut på 4,065 tum, som verkar för att backa upp ryktet att nya iPhone verkligen kommer att idrotten en 4-tums skärm och har ett bildförhållande på 16: 9, samma som för en hög definition film.

Den nya skärmen är 0,91 millimeter tjock – eller cirka 0,1 millimeter tunnare än glasskivan på iPhone 4S. Det finns några andra förändringar i samband med placeringen av mottagarens hål, kamerahålet och närhetssensor hål.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Vi har också sett delar läckt av japanska smartphone reparation företag, iLab Factory. Förutom ett chassi, detta företag också ut bilder på ett antal interna komponenter, inklusive ett antal flex kablar som skiljer sig från allt som finns i den nuvarande iPhone telefoner. Ibland hittar du företag som försöker att passera ut komponenter från äldre telefoner som “iPhone 5” komponenter, men det verkar som om varken ETradeSupply eller iLab Factory har gjort detta.

Även om det är möjligt att fejka hårdvara, och alla dessa delar kan vara en del av en utstuderad bluff – möjligen skapats för att lura någon intet ont anande fall tillverkare, så som skedde under upptakten till lanseringen av iPhone 4S – kvaliteten och bygga på de delar som har läckt föreslå mig att de sannolikt riktiga.

Till exempel kvaliteten på den läckta linsen får mig att tro att det är en äkta del. Jag har sett en hel del låg kvalitet, linser från tredje part för iPhone, och oftast de är något tjockare, har sämre ljustransmission och repor och bryta lättare än äkta del. Linsen beskrivs av ETradeSupply verkar äkta.

Jag misstänker att när Apple vd Tim Cook står på scenen och presenterar nästa iPhone, vi kommer att drabbas med en stark känsla av déjà vu.

ETradeSupply.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning