Microsoft förbereder nära-final SQL Server 2016 Release Candidate

Microsoft iordningställande nära-final Release Candidate version av sin SQL Server 2016-databas, och planerar att släppa det “den här veckan,” tjänstemän bekräftade den 3 mars.

Alltid Krypterad – en ny funktion som utvecklats av Microsoft Research som är utformad för att skydda data “i vila och i rörelse”, Stretch Databas – ny teknik som låter tillåter användare att dynamiskt sträcka varma och kalla transaktionsdata till Microsoft Azure, Förbättringar av Microsofts “Hekaton “in-memory teknik för realtidsanalyser, nya i-databas analytics med R integration, Polybase – en motor som hittills har varit en del av SQL Server Parallel Data Warehouse Appliance, för enklare hantering av relationsdatabaser och icke- relationsdata; Row-nivå säkerhet, så att användarna kan styra åtkomst till data som bygger på egenskaper hos användaren, utan ändringar till program, Dynamic Data Maskering – stöder realtid förvirring av data för att förhindra åtkomst till obehörig dataTemporal databas stöd för att spåra historisk dataändringar, Query Data Store – en “färdregistrator” för databasadministratörer, Förbättrad serverhantering för master Data Services, Förbättrad hybrid backup till Azure och snabbare Åter till SQL server i Azure virtuella maskiner

En utvärdering version kommer att finnas tillgänglig för testare att kolla in strax före Microsoft “Data Driven” händelse på Mars 10. Data Driven händelse, där VD Satya Nadella och Microsofts kunder kommer att tala, kommer att fokusera på “hur data insikter kör business transformation. ” En av stjärnorna i den show, produktmässigt, blir SQL Server 2016.

En sida på Microsofts MSDN hemsida belyser funktionerna i SQL Server 2016 RC0 som kommer att vara nya denna månad. Bland dessa funktioner är stöd för UTF-8, nya strängfunktioner och samtidig genomsökning av nonclustered index på Memory Optimerad tabeller.

Det kommer också att finnas en förhandsvisning av en ny version av Stretch Database på Azure som kommer att stödja 60 TB data i RC0 release. (För att registrera för förhandsvisning tillgång, bör användarna gå här.) Microsoft också att lägga till möjligheten att använda en extern tjänstkonto för SQL Server för att kommunicera med fjärr Azure SQL-databas-server till Release Candidate.

Microsoft släppte den första offentliga förhandsvisning av SQL Server 2016 maj 2015. Vid den tiden Microsoft tjänstemän sade att förvänta sig följande bitar för att vara en del av SQL Server 2016

I andra data-plattform nyheter denna vecka, Microsoft tillgång till StorSimple Virtual Array, som ursprungligen meddelade i december förra året, vilket ger StorSimple till virtuella maskiner på Azure.

Update (7 mars): Microsoft gjort SQL Server 2016 RC0 finns idag 7 mars.

Update (9 mars): För alla som var lite förvirrad om de olika Stretch databaser i Microsoft SQL Server 2016 arbete, här är en förklaring från Microsoft.

SQL Server Stretch Database funktionen blev tillgängliga för allmänheten maj 2015 med SQL Server 2016 CTP 2.0. Med CTP 2.0, kan kunder sträcka data till Microsofts databas som en tjänst, Azure SQL-databas. När Microsoft lanserades i maj 2015 max databasens storlek var 1TB.

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Den 17 februari 2016 meddelade Microsoft allmänheten förhandsvisning av en ny Azure tjänst – SQL Server Stretch databas. Den nya tjänsten är utformad för att användas i stretching data från SQL Server 2016 till Azure, och det är konstruerad från grunden för stora datavolymer.

I förhandsgranskningen den nya SQL Server Stretch databastjänsten i Azure redan stöder upp till 60 TB data. Genom allmän tillgänglighet, räknar Microsoft för att stödja mycket större sträckta databaser. (Kanske även upp till en petabyte, som ett stavfel på Microsofts hemsida om mängden data som finns i dess ursprungliga Stretch databas på Azure förhandsvisning hävdade. Den korrekta siffran om vad som finns i förhandsgranskningen nu är 60 TB, som den uppdaterade web sida anteckningar.)

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip