Microsoft öppnar SaaS till andra

På söndag, sade Microsoft att det rörde sig mot idén om att öppna upp sina online affärsapplikationer så att dess partner kan direkt fakturera sina kunder. Hittills har Microsoft försökt att behålla en viss kontroll över alla transaktioner som äger rum mellan kunder och återförsäljare.

Efter timmar, Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, rörlighet, Kobo Aura ONE först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme, innovation, bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation

Frågan är viktig för utvecklingen av Microsofts Software-as-a-service (SaaS) strategi, som Microsoft föredrar att kalla Software plus Services (S + S). Detta är leveransmetod för Microsofts Business Productivity Online Suite (BPOS)

Shannon Day, chef för Microsofts S + S-programmet berättade CRN och Xchabge konferensen i New Orleans på lördagen att “det finns definitivt en rörelse på gång för att låta dig sälja tjänster, och du skulle äga papperet och överenskommelse med kunden.”

Med andra ord skulle återförsäljare behålla kontrollen över några avtal med kunder. Detta är potentiellt en bra sak för kunder samt återförsäljare eftersom kunderna kommer att köpa programvaran via återförsäljare och det bör betyda att det finns en tydlig ansvarsfördelning. För kunder, om de är missnöjda, de kan gå efter återförsäljare i stället för att ta itu med ett företag så stor som Microsoft.

Microsoft BPOS buntar Hosted Exchange, Sharepoint, Office Communications Server, och Livemeeting.

Detta understryker att det inte finns någon gorilla på marknaden för SaaS “, säger analytikern Jon Collins av Freeform Dynamics.” Microsoft vill vara som gorilla, men det är inte. Ingen är och det är det som gör detta en intressant marknad.

Vad vi ser nu, sade Collins, är “ett antal företag som Microsoft och Salesforce och andra, alla försöker att se hur mycket av denna marknad de kunde äga”.

Star Trek: Nio sätt vår vetenskap är nära sin science fiction

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

De bästa tech uppfinningar genom tiderna som avancerad civilisation