Microsoft uppdaterar Skype för Windows Phone 8, Windows-skrivbordet

Microsofts Skype enhet görs tillgängliga för nedladdning den 13 maj Skype uppdateringar för Windows Phone 8 och Windows-skrivbordet.

Möjlighet att bläddra igenom alla bilder som finns lagrade på SkyDrive i en sömlös tidslinje erfarenhet, Snabbare fotoöverföring, enklare läsbarhet miniatyrer, liksom nya miniatyrerna för PowerPoint och Word-filer

Skype 2.6 för Windows Phone 8, där gruppen kallar en “mindre” uppdatering finns tillgänglig för nedladdning från Windows Phone Store. Uppdateringen 2,6 innehåller förbättringar kring tillförlitligheten chatt och samtal anmälningar, av samtal till telefonnummer, och resolution till “enstaka saknas meddelande förhandsvisning i listan senaste samtal”, enligt Skypes webbplats.

Skype laget gav också information om några kommande korrigeringar och uppdateringar för fortfarande olösta problem med Skype på Windows Phone 8. Laget arbetar för att åtgärda ett problem där samtal hålla ringa när svarat på en annan enhet eller slutade med den som ringer. Laget sade också att det skulle ge i en ospecificerad framtida versioner möjligheten att logga in med ett Microsoft-konto som itsn’t ansluten till en Skype-konto.

Andra kommande förbättringar för vissa ospecificerade framtida versioner: En fix problem del har med video stoppa när ett samtal är i bakgrunden, märkning som läst på andra enheter ett meddelande om att användaren läser på Windows Phone, och ett fel som resulterar i alla samtal emot när Skype-appen är stängd visas som röstsamtal.

Skype 6.3 för Windows, som fungerar på Windows XP, Vista och Windows 7, finns här. (Den nya versionen är inte en uppdatering för Skype för Windows 8 ansökan.) Det finns inte mycket information om specifika nya funktioner i 6,3, men förbättringar “kvaliteten och stabiliteten i ansökan” listas på Skypes webbplats som vad som är nytt.

I andra Microsoft tjänsteuppdateringar, SkyDrive moln lagring laget meddelade också några nya förbättringar till SkyDrive den 13 maj som kommer att rulla ut under de närmaste 48 timmarna. Bland dem

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”