New S’pore budget fokuserar på fortsatt arbete

uppdatera SINGAPORE – Regeringen presenterade torsdag ett nytt initiativ värt S $ 20,5 miljarder euro (13,6 miljarder US $) för att stärka företagens konkurrenskraft och trygghet i en nedåtgående miljö.

Resilience Paketet innebär utgifter för S $ 5,1 miljarder euro (3,4 miljarder US $) för att bevara arbetstillfällen, finansminister Tharman Shanmugaratnam sade i sitt 2009 års budget adress i parlamentet.

“Paketet syftar till att rädda jobb i största möjliga utsträckning i recession, och att hjälpa livskraftiga företag hålla sig flytande”, konstaterade han.

Som en del av initiativet till regeringen kommer att införa en jobb Credit system minska kostnaderna för arbetsgivare att anställa singaporianer under krisen. Detta är i huvudsak ett bidrag betalas ut kvartalsvis till företag, och beräknas utifrån 12 procent av den första S $ 2500 (US $ 1660) tjänade av varje anställd enligt landets pensionsprogram eller CPF.

Regeringen kommer också att öka utgifterna för olika system för att hjälpa singaporianer att höja sin kompetens.

Bland dessa kommer avgift subventioner för kurser som syftar till PMETs (yrkesverksamma, chefer, chefer och tekniker) stiga från 80 procent till 90 procent under Skills Program för uppgradering och Resilience (SPUR) initiativ. SPUR ger kursavgiften stöd till företag och privatpersoner och frånvarande löner för företag som skickar sina anställda för utbildning.

Landet kommer också åta S $ 900.000.000 (US $ 602.000.000) under de närmaste åren för att stimulera innovation och forskning och utveckling.

Dessa innefattar inrättandet av en S $ 230.000.000 (US $ 154.000.000) Singapore Media Fusion (SMF) fond för media och digitala underhållningsindustrin “där möjligheterna växer snabbt”. Regeringen kommer att ge bidrag för att hjälpa lokala företag att exportera innehåll, applikationer och tjänster utomlands, samt att bygga upp en världsklass media talang bas.

Att uppmuntra företag inom sektorn att dra nytta av immateriella rättigheter (IP) från Singapore, kommer de också att tillåtas att skriva ner kostnaden för att förvärva kvalificerade IP-rättigheter i två år i stället för fem för närvarande.

Chiu Wu Hong, verkställande direktör vid KPMG Skattehjälp i Singapore, berättade webbplats Asien i en telefonintervju, en sådan nedskrivning skulle säkert bidra till att öka östat status som mediasystem.

Tech spelare hagel innovation tryck, Singapore Infocomm Technology Federation (SiTF) ordförande Tan Yen Yen, välkomnade de skattesänkningar, hyresrabatter och jobb krediter som gör Singapore att vara konkurrenskraftiga som en IT-hubb och är attraktiva för utländska företag.

De åtgärder för att främja innovation kommer att ge företag, särskilt små och medelstora företag (SMB), möjlighet att utveckla nya kompetensområden som förberedelse för bättre tider framöver “, sade hon i en medie uttalande.

Howie Lau, chef för Lenovo Asean också uppmuntras av betoningen på innovation i årets budget.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Tekniken är avgörande för företag som motor för innovation och driveffektiviteten. Så vi ser fram emot den privata sektorn plockar upp på regeringens uppmaning att förnya sig “, sade han webbplatsen Asien i ett e-postmeddelande.

Fortsätta att investera i innovation, så att du kommer att få erbjudanden för dina kunder när konjunkturen oundvikligen [tillbaka] uppåt “, uppmanade han.

Tom Cheong, vd, Singapore och Brunei på Cisco Systems, påpekade att i tider som den nuvarande ekonomiska krisen, nya affärsmodeller komma fram medan äldre, mindre effektiva företag blekna bort.

Ett exempel på när dessa nya affärsmodeller kommer att utvecklas är på nästa generations National Broadband Network där nya företag, dubbade detaljhandeln tjänsteleverantörer, kommer att utgöra att erbjuda kreativa och innovativa tjänster som utnyttjar anslutnings ultrahög hastighet nätverk “, säger han berättade webbplatsen Asien i ett e-postmeddelande.

Eric Hoh, Symantecs vice VD för Asien region Syd och ansvarig för den globala kontot för Asia-Pacific och Japan, sade i en e-post: “En viktig punkt som resonated hela budgeten för 2009 är kravet för att förbättra konkurrenskraften och förbereda sig för framtida möjligheter gång ekonomin förbättras … Singapore företag [bör] sele teknik för att öka produktiviteten och öka effektiviteten. ”

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer