Nokia, Chorus partner på GPON fiber och VDSL2-teknik

Nokia har meddelat att utvidga sitt kontrakt med nätleverantören Chorus att uppdatera sin bredbandsinfrastruktur över Nya Zeeland genom att införliva fiberbaserade Gigabit Passive Optical Network (GPON) teknik och VDSL2 kopparnätet teknik.

Den koppar- och fiberbaserad teknik kommer att kompletteras med Nokias nya IP-routing och optisk bärvåg transporttjänster för extra skalbarhet och kapacitet.

“Chorus bygger en branschledande bredbandsnätet som kommer att stödja Nya Zeelands framtida digitala innovationer och ekonomisk utveckling”, säger Ray Owen, vd för Nokia Oceanien.

Vi är mycket glada över att vara en del av denna utveckling, och arbetar hårt för att säkerställa vår teknik kompetens och innovationer inom ultrabredbandsaccess, routing och transport fortsätter att hjälpa Chorus uppnå denna vision.

De tre års förlängning bygger på det ursprungliga avtalet som undertecknades mellan Chorus och Alcatel-Lucent före Nokias 15.600 miljoner € förvärv av Alcatel-Lucent. Det femåriga managed services-kontrakt mellan de två tillkännagavs i oktober förra året, med Alcatel-Lucent för att övervaka och analysera Chorus “fiber och kopparnät.

Enligt Chorus “Chief Commercial Officer Tim Harris, är efterfrågan på både fiber och koppar bredband fortsätter att växa tack vare den ökade användningen av hög bandbredd applikationer såsom videostreamingtjänster.

“Efterfrågan på ultrasnabba bredband datatjänster ökar i en svindlande takt. Fiberanslutningar speciellt växer kraftigt, de flesta på 100Mbps eller mer. VDSL2 anslutningar ökar också, med medelhastigheter nu över 50Mbps”, sade Harris.

Chorus nätet måste kunna stödja dessa hastigheter hela tiden och ger en bibehållen prestanda när som helst på dygnet. Därför kan se till att våra nät fortsätter att skala och tillgodose framtida bandbredd tillväxt och fortsatt överbelastning gratis är viktigt. Nokias expertis och branschledande fast access, IP-routing, och transportlösningar säkerställa att vi kan möta denna efterfrågan och samtidigt minska kostnaden per bit.

Under den förlängda avtalet kommer Nokia avge sitt intelligenta tjänster Access Manager (ISAM) fiber-to-the-nod (FTTN) accessnod, ISAM FX hög kapacitet fiber plattform, och ISAM SX-16 VDSL2 mikro nod. Dess IP-routing och optiska transport tech innebär användning av sin Service Router, Extensible Routing System (XRS) Routing Technology, Photonic service Switch (PSS), och service Aware Manager.

Nokia kommer också att erbjuda end-to-end nätverksdesign, integration, testning och drift stöd.

De affärer omfattar både Chorus “befintliga nätverk, liksom infrastrukturen byggs ut av Telco för den nyzeeländska regeringens ultrasnabbt bredband (UFB) initiativ.

Chorus i februari gav en uppdatering om utbyggnaden av UFB, säger att det hade avslutat sju av sina 24 utbyggnad områden.

“Vi är nästan halvvägs genom UFB utbyggnad, och fortsätta att aktivera våra planerade nätområden på schemat” Telco sade i sin finansiella resultat rapport för första halvan av FY16.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Spark NZ rapporterar NZ $ 370 miljoner nettoresultat,? MYOB växer ERP erbjudande med NZ $ 28.5m Greentree förvärv, NZ Commerce kommissionen undersöker föres Vodafone- sky fusionen

Bygga arbete hade avslutats för omkring 400.000 lokaler över våra UFB områden den 31 december, vilket innebär cirka 539 tusen konsumenter kan ansluta till vår ultrasnabbt bredband.

Chorus bringade NZ $ 90.000.000 på rulla ut UFB under sexmånadersperioden, med kostnad per lokal passerat sitter vid NZ $ 1643.

Den UFB var ursprungligen planerat att införa minimihastigheter på 100 Mbps upp / 50Mbps ner till 75 procent av befolkningen, men har sedan dess ökat för att nå 80 procent av befolkningen, med resterande 20 procent inställd på att vara ansluten till trådlöst mobilt bredband under Rural Broadband Initiative (RBI), som kommer att ge nedladdningshastigheter på 50 Mbps senast 2020.

I slutet av kalendern 2019, kommer 97,8 procent av NZ befolkningen täckas av antingen UFB eller RBI.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Från och med februari, Chorus hade också 1.223 miljoner totalt bredbandsanslutningar, som består av 74.000 grundläggande tillträde bitströmsaccess (UBA) tjänster, 7000 nakna grundläggande UBA, 763 tusen förbättrad UBA, 128 tusen nakna förbättrad UBA, 94.000 VDSL, 45.000 naken VDSL, och 112.000 fibertjänster .

Chorus själv redovisade en nettovinst på NZ $ 33.000.000 för perioden, en minskning med 48,4 procent, på inkomsterna av NZ $ 479.000.000 och resultat före räntor, skatt, avskrivningar och amorteringar (EBITDA) på NZ $ 275.000.000.

Nokias resultat för det första kvartalet 2016 såg en förlust miljoner € 613 på en miljon € 304 EBITDA förlust efter förvärvet av Alcatel-Lucent.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga