NRMA gör två timmars Oracle swap-over

NRMA bilismen tjänster uppgraderas till Oracles 11g-databas i slutet av förra året från 9i, utföra migreringen på bara två timmar.

NRMA använder en datorstödd sändning system för att skicka ut patrullfordon till medlemmar som har ringt in för att få hjälp. NRMA försöker att svara på samtal inom 40 minuter. Den tredje partisystem hade körts på Oracle Database 9i.

“Stöd för denna version fasas ut och vi insåg att vi kunde få några betydande prestandaförbättringar om vi uppgraderar” NRMA Bilismen och tjänster DBA lagledare Ashok Sharma sade.

Den nya databasen hjälper personalen sätta upp kunduppgifter i fem till tio sekunder i motsats till 40 till 50 sekunder, enligt Sharma.

I genomsnitt har vi sett en 300-procentig förbättring i databasprestanda utan att behöva göra någon tuning “, sade han.” Vi har minskat den tid det tar att slutföra dagliga batch-bearbetning jobb och arkivera mellan 20GB och 30GB data från tre timmar till 30 minuter “, sade han.

Säkerhetskopiering i realtid hade också frigjort medarbetarnas tid, medan avbrott hade sänkts från en till två timmar varannan månad för att ingenting.

“Tidigare kunde en databasadministratör tillbringar ca 16 timmar varje månad att hämta information från våra säkerhetskopior. Det administratör är nu fri att tillbringa mer tid att finjustera databasen och distribuerar buggfixar.”

Företaget använde Oracle strömmar för att utföra 9i till 11g migration, vilket resulterar i endast två timmars driftstopp. Strömmar automatiskt gäller fångade uppdateringar destinations databaser.

För att uppnå migration i en två-timmars fönster, kunde vi inte göra en normal avstängning och starta “, sade Sharma.” Vi använde Oracle strömmar för att hålla båda databaserna är synkroniserade.

Utan verktyg, skulle NRMA varit tvungna att stänga av databas 9i och gjort en fullständig dataexport, som Sharma sade skulle ha tagit sju timmar att slutföra.

“Verksamheten skulle inte ha tolererat den mängd driftstopp”, sade han.

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion