NY bank regulatorns cyber planen har stark autentisering, identitet

New York uppgraderar sin utvärdering av banker som är verksamma i staten att inkludera specifika frågor och undersökningar om användning av multifaktorautentisering och identitets- och åtkomsthantering system.

Förändringarna kommer som de statliga skift fokus på cybermetoder som en del av utvärderingen av IT-verksamheten på nästan 1900 banktjänster och andra finansiella institutioner i staten New York som skryta kollektiva tillgångar toppning $ 2,9 biljoner.

Alla banker med en New York state stadga eller licens kommer att falla inom ramen för den nya planen, inklusive Barclays, Deutsche Bank, Credit Suisse, BNP Paribas, Standard Chartered och Santander.

Benjamin Lawsky, chef för New York Department of Financial Services (DFS), bad i ett PM som alla medlemsinstitutioner visa cyber som “en viktig del av deras övergripande strategi för riskhantering, snarare än enbart som en delmängd av informationsteknik.”

Medan uppmärksammade incidenter på Target och Neiman Marcus genererar flest rubriker och ångest, småföretag och deras kunder fortfarande de mest sårbara för säkerhetsöverträdelser – och även den mest underserved.

Förutom flera faktorer och adaptiv autentisering, IT / cyber undersökningar kommer nu att omfatta en litania av maktfördelning, inklusive bolagsstyrning, djup av resurser ägna åt informationssäkerhet och riskhantering, tillbudsdetektering och åtgärdsrutiner, personalutbildning, förvaltning av tredje parts tjänster, samt arbetsbeskrivningar och kvalifikationer för nuvarande chief Information väktare.

Bankerna kommer att få en 96-fråga undersökning söker specifika detaljer om deras cyber insatser.

I sin bedömning av banker, kommer New York DFS inkludera en särskild fråga autentisering som frågar banker “för att identifiera och beskriva den nuvarande användningen av multi-faktor autentisering för alla system eller applikationer.” Den specifika identitet och åtkomsthantering bedömning tittar på system för interna och externa användare och kontroller som finns på plats.

New York är inte ensam om att titta närmare på finansinstitut i kölvattnet av brott, bland annat i oktober attacken på JP Morgan Chase, vilket påverkade 76 miljoner människor och är nu en av de största i termer av kunder påverkas.

Slutet av förra månaden, Rep. Elijah E. Cummings (D-Md.) Och Senator Elizabeth Warren (D-Mass.) Skickat brev till 16 banker, värdepappersföretag och andra leverantörer av finansiella tjänster söker information om eventuella intrångs incidenter och söker genomgångar med företagens IT väktare.

DFS reglerar inte JPMorgan, som är ett nationellt Chartered Bank.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer