Nya användningsstatistik visar Windows håller stadig som PC-försäljningen nedgång

Det är den första dagen i en ny månad, vilket betyder att det är dags för tech journalister att hemsöka över den senaste versionen av NetMarketShare månatlig statistik från Net Applications.

Och genom nollställning i på mikroskopiska förändringar i procent, kommer de missar poängen.

Även Net Applications hänvisar till sina månatliga siffror som “marknadsandelar rapporter” de verkligen representerar användning aktie, vilket inte är detsamma som marknadsandel. Marknadsandelar mäter försäljning och / eller transporter under en viss period. Det är en ögonblicksbild av inköps val människor gör på konkurrensutsatta marknader.

Användnings dela mäter beteende av den installerade basen. I den mogna PC-marknaden, som består av cirka 1,5 miljarder stationära och bärbara datorer, nykomlingar har en uppförsbacke för att ens komma i styrelsen. Mätning användning aktie ger ett indirekt mått på försäljningen, men det tar att arbeta för att locka fram de större trender.

Efter att ha tittat noga på data för maj 2013 kan jag konstatera en sak med tillförsikt: Inte mycket har förändrats, i de senaste månaderna.

Här är de viktigaste hämtställen

I korthet verkar marknaden för att vara i ett väntläge.

Datorns webbläsare användnings aktier (som inte är så nära knutna till ny dator inköp) har också varit stort sett oförändrad under de senaste månaderna. För maj NetMarketShare rapporterar att Internet Explorer hade en 56 procentig andel, jämfört med 20,6 procent för Firefox och 15,7 procent för Chrome. Jämfört med oktober förra året, det är en liten positiv förändring för Internet Explorer, som var på 54,1 procent, och för Firefox, som ökade från ett jämnt 20 procent. NetMarketShare rapporterar en märkbar nedgång i världsomfattande användning för Chrome, som hade varit på 18,6 procent.

Den mest sedda objekt i dessa månadsrapporter, naturligtvis, är Windows 8, som nu har varit till försäljning för drygt sju månader.

Är denna månads siffror goda eller dåliga nyheter för Microsoft? Varken, verkligen. Den initiala bula från tidiga och entusiaster som hände i de tre första månaderna efter lanseringen av Windows 8, när Microsoft erbjöd en dramatiskt rabatt uppgradering till Windows 8 Pro.

Bara om alla som är avsedda att uppgradera till Windows 8 har redan gjort det. Som lämnar ersättning PC-marknaden. Ungefär 650 miljoner människor som äger Windows 7-datorer som är tre år eller nyare har inga planer på att ändra sin hårdvara eller mjukvara som helst snart. De som ersätter äldre datorer är i allmänhet köpa nya maskiner med Windows 8 förinstallerat, även om de är muttra lite mer än vanligt.

Framöver är det öde Windows 8 knuten till försäljningen av ny hårdvara, inklusive både traditionella datorer och nya mobila enheter som tabletter, hybrider och Ultrabooks.

Den traditionella PC-marknaden, för att uttrycka det milt, inte mår bra. Under första kvartalet i år, PC-försäljningen, minskade med 14 procent jämfört med samma period föregående år. Människor är fortfarande att köpa datorer, men de är att hålla fast vid dem längre och väljer allt fler smartphones, surfplattor och andra mobila enheter för att hantera datoranvändande de används för att utföra med datorn.

Windows 8 är sakta men säkert öka sin andel av användning i hela världen. I maj, enligt NetMarketShare statistik ökade Windows 8 användning från 3,8 procent till 4,3 procent. Att takten har varit ungefär densamma sedan februari, den första hela månaden efter Microsofts rabattuppgraderingserbjudande avslutades. Sedan dess, säger NetMarketShare Windows 8 användning har ökat med i genomsnitt cirka 0,5 procent per månad,. Windows 7 tillväxten slutade på en dime med lanseringen av Windows 8. I oktober 2012 Windows 7 användning var på 44,7 procent. I maj, sju månader senare, är det upp en obetydlig mängd, till 44,8 procent. Tidigare i år ringde jag Windows 7 den, “Long-Term Support version av Windows.” Jag förutspår att det kommer att förbli populär, särskilt i företag, många år framöver,. Windows Vista och Windows XP minskar långsamt. Tillsammans delade de två versionerna om 46,5 procent av den globala användningen andel i oktober förra året, innan Windows 8 lanseras. Sju månader senare, representerar de 42,2 procent. Som uppgår till 4,3 procent droppe, som bara råkar passa andelen Windows 8 perfekt,. Windows-användare är inte överger en plattform för OS X och Linux. I oktober förra året, OS X och Linux användning summeras till 8,3 procent. Sju månader efter lanseringen av Windows 8, har den kombinerade andelen inte gav vika och är fortfarande på 8,3 procent,. Chrome OS ännu inte har uppnått tillräckligt användning för att visas på den månatliga NetMarketShare rapporter.

Microsoft byggt Windows 8 så att den kunde driva de icke traditionella mobila enheter, beräknar att det kan kompensera för nedgången i traditionella PC-försäljningen med transporter av nya Windows 8-drivna enheter i kategorin tablett. Men pekaktiverade Windows bärbara datorer och surfplattor har precis börjat dyka upp på marknaden, och de fortfarande utgör mindre än 30 procent av Windows-datorer på marknaden.

Allt som skulle kunna ändra senare i år. Nästa våg av Windows 8-enheter kommer att bestå av mindre tabletter såsom; Acer Iconia W3-810, vilka sporter en 8,1-tums skärm. Windows 8 har utformats med 10-tums skärmar i åtanke, med en stark betoning på liggande läge. Windows 8.1 stöder särskilt lägre upplösningar och alternativa proportioner. Det gör även andra förändringar i beteendet hos program som ska göra det ett bra val för de minitabletter.

Om dessa enheter är prissatta rätt, kan de vara en stor framgång. Under tiden är det troligt att ändra nästa månad, eller månaden efter att ingenting.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september