NZ följer Aus med cyber strategi frisättning

Nya Zeeland har följt Australien för att lösa ut en Cyber ​​Security Strategy, som omfattar utveckling av en National Cyber ​​Security centrum.

Nya Zeelands regering konstaterade att minst 75 procent av nyzeeländare har tillgång till Internet hemma, och att cyberattacker blir allt mer avancerade och funderar på att stjäla immateriella rättigheter för företag och privatpersoner.

“Nya Zeeland är inte immuna mot cyberattacker,” regeringen sade i sin strategi, och tillade att en framgångsrik cyberattack kan störa kritiska tjänster och påverka den nationella ekonomin.

Varje år omkring 133.000 nyzeeländare är offer för ID-bedrägerier, enligt den strategi, och nyzeeländare förlorar upp till NZ $ 500 miljoner dollar bedrägerier årligen.

Regeringen måste skydda sina egna system och hjälpa kritiska leverantörer nationell infrastruktur att göra samma sak, sa det.

Det vill nu öka cyber medvetenhet om sina medborgare och småföretag, och vill förbättra nivån på cyber över regeringen. Relationer kommer att vara viktigt att förbättra säkerheten på Internet för infrastruktur och företag, i enlighet med strategin.

För att uppnå dessa mål, sade den strategi som regeringen skulle centralisera cyber information, så att medborgarna kan få tillgång till den lätt, och genomföra en “medvetandegörande” program. Regeringen flaggade också arbetar med Internetleverantörer att utveckla metoder för att hantera botnät och infekterade datorer.

Internet Industry Association har skapat en industri kod kallas ICODE, som de flesta australiska Internetleverantörer har undertecknat, att ta itu med denna fråga.

NZ regeringen konstaterade att den redan har enheter för att ta itu med särskilda cyber frågor såsom bedrägerier, spam, identitetsstöld och elektronisk brottslighet. Emellertid skulle skapandet av en National Cyber ​​Security Centre förbättra skyddet av statliga system, enligt strategin.

Centret kommer också revidera regeringens nationella cyberincidenthantering plan för att se till att Nya Zeeland är redo för en cyber incident, och kommer att besluta om det finns ett behov av en Nya Zeeland CERT (Computer Emergency Response Team).

Australien har två CERT: AusCERT och nyskapade regeringen CERT.

NZ Regeringen avser också att arbeta med näringsliv, universitet och utbildningsinstitutioner att se till att tillräckligt säkerhetspersonal utbildas för att möta efterfrågan. Det kommer att se över landets rättsliga ram för att se till att det är upp till uppgiften att stävja cyberbrott.

Det flaggade en enhet för att inkludera det internationella samfundet i sin säkerhetsstrategi och sade att det skulle se ut på Nya Zeelands anpassning till Europarådets konvention om IT-relaterad brottslighet. Australien arbetar för att ansluta sig till konventionen.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer