Online utpressning hot riktar Australien och Nya Zeeland organisationer

Nya Zeelands National Cyber ​​Security Centre (NCSC), en division av regeringen Communications Security Bureau (GCSB) varnade företag natten av en utpressning kampanj som riktar sig Nya Zeeland organisationer.

En okänd grupp hotar denial-of-service (DoS) attacker om en betalning görs, sade NCSC.

Enligt en annan grupp, den nyzeeländska Internet Task Force (NZITF), liknande hot görs mot australiska organisationer.

Den NCSC sade att visa hotet är trovärdig, strax efter att ha fått utpressning e-post, är de organisationer hit med en kortvarig DoS attack, som varar upp till en timme.

Den NCSC sade att det för närvarande inte kännedom om några fall där hotet att genomföra en mer ihållande attack har förverkligats.

Den NZITF sade på torsdagen att mejl som skickats ut har hotat att ta ner en organisations Internetlänkar om betydande betalningar i bitcoin görs.

Nätverken av åtminstone fyra nyzeeländska organisationer som NZITF känner till har påverkats hittills “, säger NZITF stol Barry Brailey.” Ett antal australiska organisationer har också påverkats.

Brailey sade e-postmeddelanden innehåller uttalanden som

“Din webbplats kommer under attack om du betalar 25 Bitcoin.”

“Vi är medvetna om att du förmodligen inte har 25 BTC just nu, så vi ger dig 24 timmar.”

E-postmeddelanden kan också innehålla länkar till nyhetsartiklar om andra attacker gruppen har genomförts.

Den NZITF finnas mana företag inte betala, eftersom det det gör en organisation ett troligt mål för ytterligare exploatering.

Den NCSC rådde berörda organisationer att kontakta sina internetleverantörer för att diskutera lindring.

“I förekommande fall, tillfälligt överföra online-tjänster till molnbaserade webbhotell som har förmågan att motstå DoS-attacker”, det sade.

“Använd en denial-of-service begränsning tjänst för varaktigheten av DoS attack. Inaktivera webbplats funktionalitet eller ta bort innehåll som är specifikt riktat av DoS attack. Till exempel, sökfunktion, dynamiskt innehåll, eller stora filer.”

Den NZITF sade att om DoS-attacker genomförs under icke-kritiska tjänster (särskilt SSDP och NTP), kan blockera de relevanta portar ger tillfällig lindring.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer