Palmisano beskriver IBM: s 2015 färdplan och vinsten till dubbel;-konsumenter hånade

IBM vd Sam Palmisano inte tala offentligt så ofta, men när han kommer med lite värme. Palmisano sade företaget kommer att leverera resultat på minst $ 20 per aktie 2015 och genererar $ 100.000.000.000 i kassaflödet mellan nu och då. IBM kommer också satsa $ 20 miljarder dess förvärv mellan 2011 och 2015. Han hånade också den fashionabla uppfattning att konsumentteknik kommer att dominera företaget.

Palmisano, talade under IBM: s investerar dag onsdag, verkar nästan att njuta det faktum att IBM inte kan vara allt som modet. Han noterade hans uppfattning är avgjort östkusten, men det är lite svårt att argumentera med IBMs resultat. Palmisano tackade också Oracle VD Larry Ellison för att säga att han ville att hans företag vara som T.J. Watsons IBM. “Han fick tidslinjen fel, men vi tar komplimangen. Vi får inte många från västkusten,” sade Palmisano.

För några år sedan, IBM anges att det skulle ge ett resultat på minst $ 10 per aktie eller så och samlat några tvivlare. Big Blue toppade handily dessa mål. Palmisano regummeras historien flesta av oss vet alltför väl. IBM dikade företag som inte växer, fördubblades ner på mjukvara och tjänster och satsa stort på analys. Big Blue tar den nuvarande modellen och påskynda den.

IBM kommer att vara lika dramatiskt annorlunda som IBM är idag som när vi pratade om det under 2003 och 2004 “, säger Palmisano. Den finansiella plan ser ut så här

Men mer intressant var Palmisano take på den nuvarande konsensussynen från teknikens tjattrande klass. Palmisano uppmanade aktieägarna att se under ytan på konsensussynen. Han sade att det inte är vettigt att förvirra volym av prat med resultat. Den allmänna uppfattningen i dag går så här

Produktcykler kommer att driva branschens tillväxt. Branschen konsoliderar och i slutet av dagen konsumentteknik kommer att utplåna alla datavetenskap under de senaste 20 åren.

Verkligheten enligt Palmisano går så här

Jag är en östkusten kille. Vi kommer att ha en något annorlunda uppfattning. Produktcykler kommer inte att driva en hållbar tillväxt. Klienter i framtiden kommer att kräva mätbara avkastning på sina investeringar. De kommer inte att köpa mode och trender.

Vid konsolideringen sade han

Är [industrin] verkligen befästa eller de sent att svara på trender? Är det verkligen konsolidering eller bara en trend när de sent till festen. Försöka få under ytan i stället för volymen av saker.

På-konsumenter, sade Palmisano

Enterprise kommer att ha sin egen unika modell. Du kan inte göra vad vi gör i ett moln.

På tillväxtmarknaderna är medelklassen växer fram. När medelklassen framträder du bygga infrastruktur. “Det skapar en stor efterfrågan på den typ av saker som vi gör”, säger Palmisano. Tillväxtmarknader kommer att bli en större del av intäktsbasen,. Förvärv, Palmisano sade IBM inte ute efter att vara ett holdingbolag för all IT. Palmisano kommer att satsa $ 20 miljarder förvärv genom 2015. Software, analys och mjukvara som en tjänst kommer att vara sweet spots. : Titta IBM: s Gjutjärn förvärv noga. SaaS integration i spel, Vi tar tillgångar och globalisera dem “. Sade Palmisano” Vi kommer inte att jaga saker som commoditizing “Senare, IBM CFO Mark Loughridge sade intäkter utan marginal är en ren distraktion. dessa kommentarer kan tas som en pik på HP,. Dator moln är mycket relevant, men “de har en plats och en lämplig användning. Det är inte alla av miljön.

Palmisano quipped då att hans syn på framtiden “inte behövde en studie från McKinsey eller något.”

Andra viktiga poster

: IBM inlägg fast första kvartalet ser det tillbringa rebound över kategorier

IBM på nygamla, förnyelse och nya företag

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september