Pixate höjer $ 3.800.000 för integrerade mobilapp UI

Om du inte har hört talas om Pixate har nystartat företag nu 3,8 miljoner fler skäl för dig att söka efter den.

Y Combinator-stödda företag baserat i Palo Alto, Kalifornien. Meddelade $ 3.800.000 i finansiering i morse, främst från närliggande riskkapitalbolaget Accel Partners.

(Om du inte är bekant med Accel, vet bara att det investeras i AdMob, Agile Software, Brightcove, Cloudera, Dropbox, Fusion-IO, Ironplanet, JBoss, Polycom / PictureTel, Real Networks, Squarespace och Webroot. No big deal.)

Pixate uppdrag är att skapa “dynamiska användargränssnitt” för infödda mobila applikationer. Dess namne Engine för iOS är ett gratis verktyg som lovar att minska mängden kod som behövs för att bygga ett användargränssnitt. Paketet har infödda CSS och grafikmotorer lindade in det, så att utvecklare att göra front-end styling ändringar utan att behöva skicka appen till Apples App Store.

Tanken är att få en snabb iteration av banan till det ursprungliga programmet format och minska antalet timmar i Adobe Photoshop och Xcode.

Hellre än att ha en app vara en “svart låda”, Pixate möjliggör frikopplingen av styling och design från programmets centrala logiken, “co-grundare och vd Paul Colton sade i ett uttalande.” Att kunna dynamiskt ändra gränssnittselement baserat på demografiska eller geografiska regler är bara toppen av ett isberg.

Den sex månader gamla företaget säger att det har “hundratals betalande kunder,” och planerar att använda ytterligare medel för att anställa aggressivt och utöka stödet till Googles Android mobila operativsystem, vilket gör att unga företaget att tjäna en majoritet av den mobila marknaden. Som en morot för utvecklare, har bolaget också infört Pixate Labs, ett program som gör det möjligt för tidig tillgång till nya produkter.

Den kanske mest intressanta aspekten av det här företaget? Fortsatt intresse i den ursprungliga ansökan väg för mobila operativsystem. Senaste framstegen inom adaptiv och lyhörd webbutveckling har hotat användarupplevelsen höghet mobilappen, den här affären visar att alternativet inte går ner utan strid.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien