Polycom intron “världens första” whiteboard verktyg för samarbete, video

Standard whiteboard inte klippa det längre i en ålder där alla i företaget avser att dela och samarbeta över projekt via molnet från var som helst, när som helst. Dessutom behöver innehåll på whiteboard vanligtvis inte dyker upp mycket väl när videokonferenser läge.

Polycom försöker möta båda dessa utmaningar med införandet av Polycom UC Board, som i princip delar innehåll skrivet på tavlan till alla skärmar och mobila enheter som är anslutna till videomöte.

Tillsammans med dela presentationer, UC Board programvara gör det möjligt konferensdeltagare att använda UC styrelsen att skriva, kommentera eller markera viktiga punkter direkt ovanpå det delade innehållet i realtid.

UC Board lösning består av en kompakt infraröd sensor som fäster vid en whiteboard eller LCD-skärm, tillsammans med en trådlös penna som uppfyller värdar kan använda för att skriva och skissa med precis som en vanlig penna eller markör.

En sådan lösning är särskilt riktar sig till studenter och professorer, läkare, arkitekter och marknadsavdelningar.

Naturligtvis finns det en hake. Den som vill använda denna produkt måste redan ha en Polycom HDX serie videokommunikationssystem redan inrättats. Vid denna tidpunkt, bör det vara relativt enkelt att använda (i teorin) eftersom det är marknadsförs som en USB plug-and-play-konfiguration.

Polycom UC Board lösning är tillgängliga idag för $ 1999.

Tidigare denna månad, Polycom presenterade också vad det skröt som “första” företagsklass HD telepresence-lösning. Polycom Realpresence Mobile är tänkt att utvidga användningen av hög kvalitet och säkra videokonferenser över en organisation via tabletter, bärbara och stationära datorer. Det kommer inledningsvis att stödjas på Apple iPad 2, Motorola Xoom och Samsung Galaxy Tab.

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

Cisco utökar telepresence val för små, medelstora företag, Cisco lag med Citrix på storskaliga virtuella skrivbord, Can VoIP ersätta traditionella rösttjänster: Myt eller faktum, Vidyo anställer HP, Polycom veterinärer för videokonferenser tech, Polycom köper HP: s videokonferenser enhet , Forges WebOS pakt

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera